Follow
 • Το 2021 γιορτάζουμε τα 70 χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Διαβάστε περισσότερα
 • Ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός Ιούνιος 2020 Διαβάστε περισσότερα
 • Συνάντηση προέδρου του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρη Μαθιού με τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη Διαβάστε περισσότερα
 • Ο πρόεδρος κ. Δημ. Μαθιός με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναιών κ. Χρ. Τεντόμα, τον Δήμαρχο Περάματος κ. Λαγουδάκη και το μέλος ΔΣ κ. Λ. Παντελάκη Διαβάστε περισσότερα
 • Ο ΣΒΑΠ και τα μέλη του στην πρώτη γραμμή προσφορών και δωρεών για την αντιμετώπιση της πανδημίας Διαβάστε περισσότερα
 • Ρομποτική και Ψηφιοποίηση στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης4 Φεβρουαρίου 2019 Διαβάστε περισσότερα
 • Συνάντηση με Δ.Σ. με υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κατερίνα Παπακώστα Διαβάστε περισσότερα
 • Συνάντηση BECC στο Παρίσι

  Η παρουσία του ΣΒΑΠ στην συνάντηση των Μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών Διαβάστε περισσότερα
 • Η Γενική Συνέλευση του BECC

  πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 27 Οκτωβρίου 2017 Διαβάστε περισσότερα
 • Ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου κ. Αντόνιο Ταγιάνι
 • Ρώμη 19 Ιουνίου 2015

  O πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών κ. Jean Louis Schilansky με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου και πρόεδρο του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρη Μαθιό. The President Mr. Dimitris Mathios with the President of BECC and MEDEF Paris Mr. Jean Louis Schilansky in the BOD Meeting in Rome, Friday 19th of June 2015
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11

Άμεση ανάγκη για ιδιωτικές επενδύσεις... Δείτε τη θέση μας

 
 • 1

Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC) 27.10.2017

 

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σε ετοιμότατα η ελληνική βιομηχανία για να μην χαθεί έστω και μια ώρα από την ευκαιρία ανάπτυξης της οικονομίας με την επιστροφή της στην κανονικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, κ. Δημήτρης Μαθιός ολοκληρώνοντας, με εξαιρετική επιτυχία, στην Αθήνα διήμερο κύκλο εργασιών με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών, από την πλευρά των οποίων διαπιστώθηκαν θετικά στοιχεία για την βιομηχανική και ευρύτερα οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη της Ελλάδας.

Η συνάντηση στην Αθήνα και ο συγκεκριμένος κύκλος συζητήσεων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC), έγινε στο πλαίσιο της φετινής Γενικής Συνέλευσης μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού στο πλαίσιο και των υποχρεώσεών του ΣΒΑΠ στον θεσμικό ρόλο ως αντιπροέδρου του BECC.

Οι φετινές εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων προσέλαβαν, εκτός του θεσμικού χαρακτήρα και διαστάσεις οικονομικού γεγονότος καθώς, στο περιθώριο των καταστατικών υποχρεώσεων, πραγματοποιήθηκε και κύκλος ομιλιών συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων με εξειδικευμένο αντικείμενο «Την οικονομία της Ελλάδος, τις προοπτικές της και οι προϋποθέσεις για ένα επενδυτικό σοκ».

Προς το σκοπό αυτό το αντικείμενο των διαβουλεύσεων χωρίσθηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος με κλειστές εργασίες της Γενικής Συνέλευσης σε θέματα προβληματισμού και γύρω από τον στόχο βιομηχανικής ανάπτυξης στην Ευρώπη με επιδίωξη την αύξηση της συμμετοχής στο ΑΕΠ από το 15% στο 20%.

Στο δεύτερο μέρος, με επίκεντρο την οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και της συμβολής της βιομηχανίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση με την κεντρική εισήγηση του προέδρου, κ. Δημήτρη Μαθιού έγιναν τοποθετήσεις αναλύσεις του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με επίκεντρο τις δυνατότητες συμμετοχής του Πειραιά στην οικονομική ανάπτυξη, του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC) και παρεμβάσεις από τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλειου Κορκίδη.

Τους ομιλητές χαιρέτησε ο πρόεδρος του BECC κ. Jean-Louis Schilansky ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στις ομιλίες των δύο υπουργών μεταφέροντας αισιόδοξα μηνύματα για την Ελλάδα για την οποία υπογράμμισε ότι συντρέχουν όλοι οι θετικοί λόγοι για ανάκαμψη και επανεκκίνηση υψηλών ρυθμών στις επενδύσεις.

Ο κ. Δημήτρης Μαθιός

Με αισιοδοξία για την οικονομία μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, κ. Δημήτρης Μαθιός υπογραμμίζοντας όμως την ανάγκη γενικής κινητοποίησης για να γίνουν πραγματοποιήσιμοι φιλόδοξοι, παραγωγικοί, επενδυτικοί και εξαγωγικοί στόχοι. Η οικονομία, τόνισε ο κ. Μαθιός, έχει ήδη αρχίσει να πραγματοποιεί μια στροφή προς τομείς παραγωγής με εξαγωγικό προσανατολισμό αφού:

 • το μερίδιο των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών στο ΑΕΠ αυξήθηκεαπό 19% το 2009 σε 30,2% το 2016, με το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης να προέρχεται από τις εξαγωγές αγαθών. Σύμφωνα με την Eurostat, οι ελληνικές εξαγωγές αγαθών σε πραγματικούς όρους αυξήθηκαν κατά 43% σε σχέση με το 2009, έναντι 42% για τη ζώνη του ευρώ και 47% για τη Γερμανία, την ατμομηχανή των εξαγωγών της Ευρώπης.
 • η οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται και η ανάπτυξη επιταχύνεται μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τις θετικές επιδράσεις που είχε στην εμπιστοσύνη και τη ρευστότητα.
 • μετά την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017, το πραγματικό ΑΕΠαυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό το δεύτερο τρίμηνο.
 • Η βιομηχανική παραγωγήσημείωσε εξαιρετικά καλές επιδόσεις τους πρώτους οκτώ μήνες του 2017

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου

"Λόγω του μικρού μεγέθους των επιχειρήσεων στην ελληνική βιομηχανία, μια βιομηχανική πολιτική πρέπει επίσης να περιλαμβάνει μια προσέγγιση βασισμένη σε σχετικά μικρές αλυσίδες αξίας, οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν επιχειρήσεις και τεχνολογίες από διαφορετικούς τομείς για την αντιμετώπιση των προκλήσεων συγκεκριμένων παγκοσμιοποιημένων αγορών".


Αυτό υπογράμμισε, αναφερόμενος στη βιομηχανική και επενδυτική πολιτική της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και πρόσθεσε:

-Οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί δραματικά και ο λόγος είναι η εμπιστοσύνη στην σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και η αναγνώριση των μοναδικών επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρονται, μετά από μια μακρά περίοδο από-επένδυσης".

-Αυτό οφείλεται στην επικέντρωση της κυβέρνησης στην νέα Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, η οποία υιοθετείται σταδιακά ως πυξίδα για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου" το οποίο "βασίζεται στη δημιουργία ενός ευπρόσδεκτου περιβάλλοντος για επενδύσεις και προώθησης των εξαγωγών για μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη με επίκεντρο το υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό της χώρας.

Κλείνοντας ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε πως "οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες που μπορούν να καλύψουν αυτά τα κενά στην ελληνική βιομηχανία, γνωρίζουν ήδη, ότι υπάρχει ένα διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον που προσφέρει πολλές επικερδείς ευκαιρίες".

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην σταθερά ανοδική αναπτυξιακή πορεία του Πειραιά και δήλωσε ότι μετά τις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, οι περαιτέρω αξιοποιήσεις λιμένων θα γίνονται με τη διαδικασία των υπό-παραχωρήσεων δραστηριοτήτων, σε εταιρίες που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη συγκεκριμένης δραστηριότητας. Ειδικώς, για το λιμάνι του Πειραιά τόνισε ότι η ανταγωνιστικότητά του αυξάνεται, καθώς και ότι το λιμάνι αναπτύσσεται συνεχώς, ανεβαίνοντας σταθερά στην παγκόσμια κατάταξη των λιμανιών. Επίσης επισήμανε για το Υπουργείο ότι μένει ανοιχτό σε προτάσεις επιχειρήσεων της κρουαζιέρας, οι οποίες ενδιαφέρονται για τη χρήση συγκεκριμένων λιμένων καθώς και το ότι έχει καταγράψει αναλυτικά όλους τους λιμένες της χώρας, από τους μεγαλύτερους ως τις πιο μικρές μαρίνες και όρμους και τους έχει κατατάξει σε κατηγορίες, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους, ώστε βάσει αυτών να είναι δυνατή και ευκολότερη η ανάπτυξή τους.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλειος .Κορκίδης

Παρεμβαίνοντας στις συζητήσεις στην συνάντηση των Οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης τόνισε μεταξύ άλλων «Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας να φιλοξενούμε σήμερα, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών και για το λόγο αυτό εκφράζω παράλληλα τις ευχαριστίες μας προς το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς για την πρωτοβουλία της ανάληψης της φετινής της διοργάνωσης. Είναι επίσης τιμή μας να έχουμε, επίσημο προσκεκλημένο και ομιλητή, τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτριο Παπαδημητρίου, η παρουσία του οποίου επιβεβαιώνει τον σημαίνοντα ρόλο που αποδίδεται και πράγματι διαδραματίζουν οι επιχειρηματικές ενώσεις, στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Δίνοντας γενικότερα το στίγμα της παρούσας οικονομικής συγκυρίας στη χώρα μας, θεωρώ πως η σημερινή Γενική Συνέλευση δίνει ένα πρόσφορο έδαφος, ένα κατάλληλο βήμα ώστε να ακουστεί η φωνή του επιχειρηματικού κόσμου, να προωθήσει, αλλά και να εισπράξει ιδέες και απόψεις, να ενθαρρύνει και να ενισχύσει την συνεργασία και τη δικτύωση, να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και προοπτικές για τις επιχειρήσεις της Ευρώπης, των ευρωπαϊκών πρωτευουσών, που αυτές κυριότερα αποτελούν τη μείζονα κινητήρια δύναμη ανάπτυξης».

OMADIKH

 

untitled2

 

SHILANSCKY

 

PLAKETA

 

BANNER


MATHIOS BECC

Την περίοδο αυτή επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η συσπείρωση από την πλευρά των επιχειρήσεων και ο πολύπλευρος διάλογος των παραγωγικών τάξεων με τις Κυβερνήσεις και με το πολιτικό φάσμα του τόπου. Αυτή είναι και η κεντρική κατεύθυνση της στρατηγικής του Συνδέσμου μας.  Είναι συνεπώς χρήσιμο να γνωρίζετε πως ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) μπορεί να σας προσφέρει την βοήθειά του και την συνεργασία του, στην προώθησης λύσεων σε προβλήματα που σας απασχολούν την δύσκολη αυτή περίοδο που περνάμε επειδή έχει επικεντρώσει την δράση του στην υποβοήθηση της προσπάθειας της βιομηχανίας, να εξουδετερώνει τα αντικίνητρα και να τα αντικαθιστά με κίνητρα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης.

       Ταυτόχρονα, ο Σύνδεσμος δραστηριοποιείται και στην προώθηση εξειδικευμένων θεμάτων των επιχειρήσεων-μελών του, με παρεμβάσεις τόσο του Συνδέσμου όσο και εξειδικευμένες πρωτοβουλίες του προέδρου. Αυτό σημαίνει, ότι μπορείτε να απευθύνεστε στον Σύνδεσμο και για κάθε εξειδικευμένο θέμα, που απασχολεί την επιχείρησή σας, ανεξάρτητα εάν έχει, ή όχι, ευρύτερο ενδιαφέρον. Οι παρεμβάσεις του ΣΒΑΠ συνοδεύονται, (όχι απαραίτητα, αλλά μόνο όταν χρειάζεται) και από σχετική δημοσιότητα μέσω του μηχανισμού επικοινωνίας του με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Πιστεύουμε ότι, θα ήταν προς τον συμφέρον κάθε επιχείρησης να ενταχθεί στην δυναμική του Συνδέσμου Βιομηχανιών της Αττικής και Πειραιώς.

Ο πρόεδρος
Δημήτρης Μαθιός

  • Εγκύκλιοι 2021
  •                                             

ΠΝΠ 22-8-2020 Νέα έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων, τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, καθώς και τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Εύβοιας που επλήγησαν κατά τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020.πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020.

ΚΥΑ Υπουργείου Εργασίας - περαιτέρω μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων-εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα

ΦΕΚ 1559 - Διαδικασία χορήγησης και περιεχόμενο του Απο- δεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας και της Βε- βαίωσης Οφειλής του e-Ε.Φ.Κ.Α.

ΦΕΚ 11-4-2020 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ TAXISNET

ΦΕΚ 10-4-2020 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΩΡΕΩΝ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 7.4.20 ΥΠΟΥΡΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΝΠ 30-3-2020 ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΙ ΚΛΑΔΟΙ

ΦΕΚ 1086 30-3-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΡΩΝ

ΦΕΚ994 23-3-2020 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΤΥΠΩΝ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΟΑΕΔ

ΦΕΚ 993 23-3-2020 ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ 800 ΕΥΡΩ

ΦΕΚ 949 21-3-2020 ΚΛΑΔΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ


Υπομνήματα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής - Πειραιώς

 • Υπόμνημα προς τον ΓΓ κ. Ν. Μανντζούφα για την Ένταξη επενδυτικών σχεδίων Επιχειρηματικών Πάρκων του Ν.3982/2011 στο καθεστώς των Στρατηγικών Ιδιωτικών Επενδύσεων 9.7.2020 +

      Αθήνα 09 Ιουλίου 2020                                                                                                          Αρ. Πρωτ.: 3.515 Προς: Διαβάστε περισσότερα
 • Υπόμνημα προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τα Κίνητρα εγκατάστασης εντός Επιχειρηματικών Πάρκων 8.7.2020 +

    Αθήνα 8 Ιουλίου 2020                                                                                                                  Αρ. Πρωτ.: 3.513 Προς: Υφυπουργό Διαβάστε περισσότερα
 • Αίτημα παράτασης ισχύος αναπτυξιακού νόμου 4399/2016, 22.6.2020 +

                          Διαβάστε περισσότερα
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31

Επιτροπές Διαβούλευσης Συμμετέχουμε σε 15 Επιτροπές Διαβούλευσης

 
 

Επιτροπές Διαβούλευσης

στις οποίες συμμετέχει ο ΣΒΑΠ

 

Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης Συστήματος Διαχείρισης


EBETAM GR thumbnail       EBETAM ENG thumbnail