Follow
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11

Βαδίζοντας στον ένατο χρόνο της οικονομικής κρίσης...Δείτε τη θέση μας

 
 • 1

Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC) 27.10.2017

 

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σε ετοιμότατα η ελληνική βιομηχανία για να μην χαθεί έστω και μια ώρα από την ευκαιρία ανάπτυξης της οικονομίας με την επιστροφή της στην κανονικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, κ. Δημήτρης Μαθιός ολοκληρώνοντας, με εξαιρετική επιτυχία, στην Αθήνα διήμερο κύκλο εργασιών με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών, από την πλευρά των οποίων διαπιστώθηκαν θετικά στοιχεία για την βιομηχανική και ευρύτερα οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη της Ελλάδας.

Η συνάντηση στην Αθήνα και ο συγκεκριμένος κύκλος συζητήσεων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC), έγινε στο πλαίσιο της φετινής Γενικής Συνέλευσης μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού στο πλαίσιο και των υποχρεώσεών του ΣΒΑΠ στον θεσμικό ρόλο ως αντιπροέδρου του BECC.

Οι φετινές εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων προσέλαβαν, εκτός του θεσμικού χαρακτήρα και διαστάσεις οικονομικού γεγονότος καθώς, στο περιθώριο των καταστατικών υποχρεώσεων, πραγματοποιήθηκε και κύκλος ομιλιών συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων με εξειδικευμένο αντικείμενο «Την οικονομία της Ελλάδος, τις προοπτικές της και οι προϋποθέσεις για ένα επενδυτικό σοκ».

Προς το σκοπό αυτό το αντικείμενο των διαβουλεύσεων χωρίσθηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος με κλειστές εργασίες της Γενικής Συνέλευσης σε θέματα προβληματισμού και γύρω από τον στόχο βιομηχανικής ανάπτυξης στην Ευρώπη με επιδίωξη την αύξηση της συμμετοχής στο ΑΕΠ από το 15% στο 20%.

Στο δεύτερο μέρος, με επίκεντρο την οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και της συμβολής της βιομηχανίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση με την κεντρική εισήγηση του προέδρου, κ. Δημήτρη Μαθιού έγιναν τοποθετήσεις αναλύσεις του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με επίκεντρο τις δυνατότητες συμμετοχής του Πειραιά στην οικονομική ανάπτυξη, του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC) και παρεμβάσεις από τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλειου Κορκίδη.

Τους ομιλητές χαιρέτησε ο πρόεδρος του BECC κ. Jean-Louis Schilansky ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στις ομιλίες των δύο υπουργών μεταφέροντας αισιόδοξα μηνύματα για την Ελλάδα για την οποία υπογράμμισε ότι συντρέχουν όλοι οι θετικοί λόγοι για ανάκαμψη και επανεκκίνηση υψηλών ρυθμών στις επενδύσεις.

Ο κ. Δημήτρης Μαθιός

Με αισιοδοξία για την οικονομία μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, κ. Δημήτρης Μαθιός υπογραμμίζοντας όμως την ανάγκη γενικής κινητοποίησης για να γίνουν πραγματοποιήσιμοι φιλόδοξοι, παραγωγικοί, επενδυτικοί και εξαγωγικοί στόχοι. Η οικονομία, τόνισε ο κ. Μαθιός, έχει ήδη αρχίσει να πραγματοποιεί μια στροφή προς τομείς παραγωγής με εξαγωγικό προσανατολισμό αφού:

 • το μερίδιο των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών στο ΑΕΠ αυξήθηκεαπό 19% το 2009 σε 30,2% το 2016, με το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης να προέρχεται από τις εξαγωγές αγαθών. Σύμφωνα με την Eurostat, οι ελληνικές εξαγωγές αγαθών σε πραγματικούς όρους αυξήθηκαν κατά 43% σε σχέση με το 2009, έναντι 42% για τη ζώνη του ευρώ και 47% για τη Γερμανία, την ατμομηχανή των εξαγωγών της Ευρώπης.
 • η οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται και η ανάπτυξη επιταχύνεται μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τις θετικές επιδράσεις που είχε στην εμπιστοσύνη και τη ρευστότητα.
 • μετά την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017, το πραγματικό ΑΕΠαυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό το δεύτερο τρίμηνο.
 • Η βιομηχανική παραγωγήσημείωσε εξαιρετικά καλές επιδόσεις τους πρώτους οκτώ μήνες του 2017

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου

"Λόγω του μικρού μεγέθους των επιχειρήσεων στην ελληνική βιομηχανία, μια βιομηχανική πολιτική πρέπει επίσης να περιλαμβάνει μια προσέγγιση βασισμένη σε σχετικά μικρές αλυσίδες αξίας, οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν επιχειρήσεις και τεχνολογίες από διαφορετικούς τομείς για την αντιμετώπιση των προκλήσεων συγκεκριμένων παγκοσμιοποιημένων αγορών".


Αυτό υπογράμμισε, αναφερόμενος στη βιομηχανική και επενδυτική πολιτική της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και πρόσθεσε:

-Οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί δραματικά και ο λόγος είναι η εμπιστοσύνη στην σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και η αναγνώριση των μοναδικών επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρονται, μετά από μια μακρά περίοδο από-επένδυσης".

-Αυτό οφείλεται στην επικέντρωση της κυβέρνησης στην νέα Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, η οποία υιοθετείται σταδιακά ως πυξίδα για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου" το οποίο "βασίζεται στη δημιουργία ενός ευπρόσδεκτου περιβάλλοντος για επενδύσεις και προώθησης των εξαγωγών για μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη με επίκεντρο το υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό της χώρας.

Κλείνοντας ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε πως "οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες που μπορούν να καλύψουν αυτά τα κενά στην ελληνική βιομηχανία, γνωρίζουν ήδη, ότι υπάρχει ένα διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον που προσφέρει πολλές επικερδείς ευκαιρίες".

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην σταθερά ανοδική αναπτυξιακή πορεία του Πειραιά και δήλωσε ότι μετά τις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, οι περαιτέρω αξιοποιήσεις λιμένων θα γίνονται με τη διαδικασία των υπό-παραχωρήσεων δραστηριοτήτων, σε εταιρίες που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη συγκεκριμένης δραστηριότητας. Ειδικώς, για το λιμάνι του Πειραιά τόνισε ότι η ανταγωνιστικότητά του αυξάνεται, καθώς και ότι το λιμάνι αναπτύσσεται συνεχώς, ανεβαίνοντας σταθερά στην παγκόσμια κατάταξη των λιμανιών. Επίσης επισήμανε για το Υπουργείο ότι μένει ανοιχτό σε προτάσεις επιχειρήσεων της κρουαζιέρας, οι οποίες ενδιαφέρονται για τη χρήση συγκεκριμένων λιμένων καθώς και το ότι έχει καταγράψει αναλυτικά όλους τους λιμένες της χώρας, από τους μεγαλύτερους ως τις πιο μικρές μαρίνες και όρμους και τους έχει κατατάξει σε κατηγορίες, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους, ώστε βάσει αυτών να είναι δυνατή και ευκολότερη η ανάπτυξή τους.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλειος .Κορκίδης

Παρεμβαίνοντας στις συζητήσεις στην συνάντηση των Οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης τόνισε μεταξύ άλλων «Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας να φιλοξενούμε σήμερα, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών και για το λόγο αυτό εκφράζω παράλληλα τις ευχαριστίες μας προς το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς για την πρωτοβουλία της ανάληψης της φετινής της διοργάνωσης. Είναι επίσης τιμή μας να έχουμε, επίσημο προσκεκλημένο και ομιλητή, τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτριο Παπαδημητρίου, η παρουσία του οποίου επιβεβαιώνει τον σημαίνοντα ρόλο που αποδίδεται και πράγματι διαδραματίζουν οι επιχειρηματικές ενώσεις, στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Δίνοντας γενικότερα το στίγμα της παρούσας οικονομικής συγκυρίας στη χώρα μας, θεωρώ πως η σημερινή Γενική Συνέλευση δίνει ένα πρόσφορο έδαφος, ένα κατάλληλο βήμα ώστε να ακουστεί η φωνή του επιχειρηματικού κόσμου, να προωθήσει, αλλά και να εισπράξει ιδέες και απόψεις, να ενθαρρύνει και να ενισχύσει την συνεργασία και τη δικτύωση, να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και προοπτικές για τις επιχειρήσεις της Ευρώπης, των ευρωπαϊκών πρωτευουσών, που αυτές κυριότερα αποτελούν τη μείζονα κινητήρια δύναμη ανάπτυξης».

OMADIKH

 

untitled2

 

SHILANSCKY

 

PLAKETA

 

BANNER


MATHIOS BECC

  Την περίοδο αυτή επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η συσπείρωση από την πλευρά των επιχειρήσεων και ο πολύπλευρος διάλογος των παραγωγικών τάξεων με τις Κυβερνήσεις και με το πολιτικό φάσμα του τόπου. Αυτή είναι και η κεντρική κατεύθυνση της στρατηγικής του Συνδέσμου μας.  Είναι συνεπώς χρήσιμο να γνωρίζετε πως ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) μπορεί να σας προσφέρει την βοήθειά του και την συνεργασία του, στην προώθησης λύσεων σε προβλήματα που σας απασχολούν την δύσκολη αυτή περίοδο που περνάμε επειδή έχει επικεντρώσει την δράση του στην υποβοήθηση της προσπάθειας της βιομηχανίας, να εξουδετερώνει τα αντικίνητρα και να τα αντικαθιστά με κίνητρα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης.

  Ταυτόχρονα, ο Σύνδεσμος δραστηριοποιείται και στην προώθηση εξειδικευμένων θεμάτων των επιχειρήσεων-μελών του, με παρεμβάσεις τόσο του Συνδέσμου όσο και εξειδικευμένες πρωτοβουλίες του προέδρου. Αυτό σημαίνει, ότι μπορείτε να απευθύνεστε στον Σύνδεσμο και για κάθε εξειδικευμένο θέμα, που απασχολεί την επιχείρησή σας, ανεξάρτητα εάν έχει, ή όχι, ευρύτερο ενδιαφέρον. Οι παρεμβάσεις του ΣΒΑΠ συνοδεύονται, (όχι απαραίτητα, αλλά μόνο όταν χρειάζεται) και από σχετική δημοσιότητα μέσω του μηχανισμού επικοινωνίας του με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

  Πιστεύουμε ότι, θα ήταν προς τον συμφέρον κάθε επιχείρησης να ενταχθεί στην δυναμική του Συνδέσμου Βιομηχανιών της Αττικής και Πειραιώς.

Ο πρόεδρος
Δημήτρης Μαθιός

Στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης 15 Ιανουαρίου 2019αναλύονται οι 13 Δράσεις για την στίριξη της επιχειρηματικότητας και των ΜμΕ

 

Περίοδοι υποβολής Α.Π.Δ. μισθολογικών περιόδων από 01/2019 έως 12/2019

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΤΑ:Α. ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ Β. ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

Τροποποιήσεις των διατάξεων εφαρμογής του κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμού (ΕΕ) 2015/2446 αναφορικά με την Καταγωγή των ΕμπορευμάτωνΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διατάξεις συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων Ν. 4549 (ΦΕΚ Α' 105 14/06/2018)

Τροποποιήσεις και προσθήκες στο ΦΕΚ Α' 105

Δελτίο Τύπου Υπουργείου για τους φορολογούμενους που υπάγονται στη Δ.Ο.Υ. Παλλήνης και στη Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας

Εγχειρίδιο Ενημέρωσης Εισαγωγέων - Εξαγωγέων με απαλλαγές από επιβαρύνσεις - ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

Τιμές συναλλάγματος για καθορισμό δασμολογητέας και φορολοητέας αξίας για επιβολή του τέλους ταξινόμισης και του ΦΠΑ

Ανακοίνωση προς τους εισαγωγείς σχετικά με την εφαρμογή του Συστήματος Εγγραμμένων Εξαγωγέων (REX) στο πλαίσιο του Συστήματος Γενικευμένων Προτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ανακοίνωση προς τους εισαγωγείς στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαδικασία απαλλαγής από ΦΠΑ έργων κοινού αμυντικού προγράμματος Ελλάδας- ΗΠΑ και προγραμμάτων εξωτερικής βοήθειας των ΗΠΑ

Τροποποίηση ΦΕΚ Β' 1802 περί εφαρμογής των διατάξεων του ΦΕΚ Α' 86 "Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος - Νέα εταιρική μορφή - Σήματα - Μεσίτες Ακινήτων - Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας και άλλες διατάξεις

«Απαγορεύσεις και περιορισμοί – Πτηνά συντροφιάς – Τροποποίηση της απόφασης 2007/25/ΕΚ της Επιτροπής»

Κοινοποίηση Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2018/604 – Νέο Παράρτημα για το έντυπο αίτησης εγγραφής στο Σύστημα Εγγεγραμμένων Εξαγωγέων REX

 


Εκθέσεις 2019

Έκθεσεις στην Ταϊβάν:
Innotech Expo 2019  Αίτηση για την έκθεση

Smart Agri Week 2019   Αίτηση για την έκθεση Smart Agri Week 2019

Energy Taiwan 2019   Αίτηση για την έκθεση Energy Taiwan 2019

 

Πατήστε εδώ για την έκθεση εμπορίου και επενδύσεων στην Αιθιοπία

 

Όλες οι εκθέσεις σεΑθήνα και Θεσσαλονίκη: 

 • Για το εκθεσιακό πρόγραμμα της Enterprise Greece πατήστε εδώ. Δείτε εδώ την αφίσα με τις εκθέσεις από το Enterprise Greece. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση μπορείτε να απευθύνεστε στον ΣΒΑΠ.

 • Για τις εκθέσεις που διοργανώνονται από την την ΔΕΘ HELEXPO αλλά και άλλους φορείς πατήστε εδώ

 • Για τις εκθέσεις στο M.E.C. Παιανίας πατήστε εδώ     

 • Για τις εκθέσεις στο Metropolitan Expo πατήστε εδώ

 
Εκθέσεις στην Τουρκία:


Εκθέσεις Εξωτερικού

 • Δείτε εδώ πληροφορίες για προγραμματισμένη έκθεση οχημάτων στις Βρυξέλλες, τον Οκτώβριο 2019.

Το Ελληνο-Τουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στα πλαίσια του πολυσυνεδρίου «Money Show», που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani – Caravel, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 από 14:00 έως 22:00, οργανώνει τις παρακάτω ημερίδες:

Α)Ημερίδα με θέμα: «Τουρισμός υγείας». Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα

Β) Ημερίδα με θέμα: «Ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές σχέσεις». Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα

Γ) Ημερίδα με θέμα: «Ελληνοβουλγαρικές επιχειρηματικές σχέσεις». Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα

Δ) Ημερίδα με θέμα: «Επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος – El Salvador». Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πατήστε εδώ για πληροφορίες για την αγορά της Τουρκίας

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στο Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο ή πατήστε εδώ

Υπομνήματα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής - Πειραιώς

 • Υπόμνημα προς τον Άδωνι Γεωργιάδη με θέμα τα επιχειρηματικά πάρκα 16.7.2019 +

                                                                                                                                                                                                       Αθήνα 16 Ιουλίου 2019                                                                                                                Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Διαβάστε περισσότερα
 • Επιστολή για παράταση 15.5.2019 +

                                                                                                                                       Αθήνα 15 Μαίου 2019                                                                                              Προς τον Υπουργό Οικονομίας και Διαβάστε περισσότερα
 • Προς την Διαρκής Επιτροπή Εμπορίου 21.3.2019 +

                                                                                    Διαβάστε περισσότερα
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28

Επιτροπές Διαβούλευσης Συμμετέχουμε σε 15 Επιτροπές Διαβούλευσης

 
 

Επιτροπές Διαβούλευσης

στις οποίες συμμετέχει ο ΣΒΑΠ

 

Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης Συστήματος Διαχείρισης


EBETAM GR thumbnail       EBETAM ENG thumbnail