Η επόμενη μέρα στην οικονομία με ατμομηχανή και πάλι την βιομηχανία

Εάν, στην επόμενη μέρα, από την νέα κρίση που επεκτείνεται και στο 2021 με διαδοχή της ύφεσης του 2020, μετρηθούν με προσοχή και οι παλμοί στην βιομηχανία θα διαπιστώσουμε πως παρά την διάχυτη ανησυχία, οι επενδύσεις και τα σχέδια προσαρμογής μας στις απαιτήσεις της τεχνολογίας και των καινοτομιών περιμένουν να πάρουν την σκυτάλη.

Και αυτό θα μετουσιωθεί σε πράξη μόνο με κανόνες αναπτυξιακού χαρακτήρα και, κυρίως, μακροπρόθεσμης ισχύος.

Νέους κανόνες όπως η απαλλαγή της βιομηχανίας και των επενδύσεων από φορολογικές υπερβολές χωρίς αντίκρισμα και καθιέρωση φορολογικών κινήτρων αναπτυξιακού προφίλ με ισχύ μια 10ετία τουλάχιστον.

Η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας με πρώτους τους κλάδους της παραγωγής είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των μεταρρύθμισαν που επιβάλλονται. Τόσο στην λειτουργία της οικονομίας όσο και της κοινωνίας μέσα από την ανάλογη πολιτική.

Γιατί, έχει αποδειχθεί, πως οι κρίσεις στην οικονομία δεν προκαλούν μόνο προβλήματα. Φέρνουν και ευκαιρίες.

Για την Ελλάδα μοναδική ευκαιρία της κρίσης είναι να μετατρέψουμε την, διαχρονικά, αποκλειστικά φοροεισπρακτική φορολογική μας πολιτική σε σταθερό αναπτυξιακό κίνητρο. Δεν θα χρειαστεί άλλο εργαλείο, αν εφαρμοστεί σωστά και μακροπρόθεσμα.

Εάν το 2021 χαθεί, ως χρόνος για την οικονομία, με πιθανή κακοδιαχείριση των άμεσων 32 δις και των 22 δις του ΕΣΠΑ ,με ότι έχει απομείνει από το ίδιο πρόγραμμα, να ξεχάσουμε όχι μόνο την ανάπτυξη αλλά και την ανάκαμψη.

Ο μετασχηματισμός της οικονομίας απαιτεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο όχι μόνο στην φετινή χρονιά της ύφεσης και στον ορίζοντα της όποιας πορείας ή πιθανής ανάπτυξης του 2021, αλλά για την επόμενη 5ετία.

Ορίζοντες στην οικονομία, εντός των οποίων τα όρια επιχειρηματικής παρουσίας του κράτους σε στρατηγικούς τομείς θα είναι αποσαφηνισμένα. Με τρόπο που να διασφαλίζουν ίση μεταχείριση μεταξύ κράτους και ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Αυτά απαιτεί η πραγματική οικονομία του τόπου, όπως θα προβάλλει μετά την πανδημία. Ορίζοντες σταθερότητας και κανόνων για μακροπρόθεσμες δράσεις στην παραγωγή, στις εξαγωγές, στην καινοτομία και τις απαιτήσεις της τεχνολογίας. Ορίζοντες όμως για μια 5ετία χωρίς μεταβολές παρεμβάσεις και παρεμβολές της πολιτικής στην οικονομία με απαράδεκτα ιδεολογήματα . Ιδεολογήματα που ανατρέπουν για να ανατρέψουν ώστε να δικαιολογείται η κάθε πολιτική αλλαγή.

LOGO ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σύνδεση Μελών