«Η αλλαγή στο υπόδειγμα της οικονομίας με ορίζοντα την εξωστρέφεια που θα περιβάλλεται από αναπτυξιακό φιλικό φορολογικό σύστημα με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων 1.4.2021

Αθήνα 1 Απρίλιου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η αλλαγή στο υπόδειγμα της οικονομίας με ορίζοντα την εξωστρέφεια που θα περιβάλλεται από αναπτυξιακό φιλικό φορολογικό σύστημα με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων και την συμμετοχή ιδιωτών στα έργα των δημοσίων επενδύσεων, όπως τα προσδιόρισε στο σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η καλύτερη απάντηση στις αναζητήσεις της βιομηχανίας και δεν είναι δυνατόν να μην επικροτήσουμε τις στοχεύσεις του σχεδίου.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του οικονομικού του επιτελείου, προσθέτοντας ότι «Η επιχειρηματική κοινότητα παραμένει όχι μόνο αισιόδοξη για την επόμενη μέρα της κρίσης από την πανδημία αλλά σε πλήρη ετοιμότητα να ανταποκριθεί στην κοινή προσπάθεια ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας. Θεωρεί δε -πρόσθεσε ο κ. Μαθιός-, ότι η εθνική στρατηγική, σε κάθε μορφής αναπτυξιακές επιλογές στην οικονομία, είναι εκτός από αυτονόητη και θεμελιώδους σημασίας για όλους τους στόχους»