Οι ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό αγγίζουν και την καρδιά της παραγωγής.

Δελτία τύπου

«Κάθε παρέμβαση στο γενικότερο και πολύπλευρο πρόβλημα του ασφαλιστικού ,από τις εισφορές μέχρι τα ελλείμματα των Ταμείων ασφάλισης επιχειρήσεων αλλά και επιχειρηματιών, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες θετικές ή αρνητικές σε όλο το επιχειρηματικό κύκλωμα, με συνέπειες και στην παραγωγή και στις επενδύσεις και στις εξαγωγές. Για τον λόγο αυτό οι χειρισμοί πρέπει να είναι αποτέλεσμα σφαιρικής μελέτης και οι παρεμβάσεις προσεκτικές.»

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και για το ασφαλιστικό και ειδικότερα λόγω των συζητήσεων που κορυφώνονται για τα ελλείμματα του ΟΑΕΕ, που αποτελεί φορέα ασφάλισης επιχειρηματιών.

Ο κ. Μαθιός πρόσθεσε στην δήλωσή του ««Είναι αναγκαίο να έχουμε περίσκεψη στην διαχείριση των ελλειμμάτων μέσα από διάλογο και με τις παραγωγικές τάξεις, ώστε η αιμορραγούσα πληγή του ασφαλιστικού να επουλωθεί χωρίς να προκληθούν ανεπανόρθωτές και χρονίζουσες ασθένειες. Οι παραγωγικές τάξεις έχουν και συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις που επιβάλλεται να τις ακούσει και να τις προσέξει η κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν στο πλαίσιο ενός καλόπιστου διαλόγου.»

Αθήνα 25 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σύνδεση Μελών