Η ρύθμιση του χρονίζοντος προβλήματος που πρόκειται για τη πρώτη άτυπη συγκέντρωση βιομηχανιών που γίνεται επιχειρηματικό πάρκο της Βαμβακιάς-Ελευσίνας, δείχνει διάθεση διαχωρισμού της πολιτικής από την οικονομία.

Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημ. Μαθιού.

Δελτία τύπου

«Οι συντονισμένες ενέργειες των υπουργείων Ανάπτυξης και ΥΠΕΚΑ στην αποκόλληση του προβλήματος, που είχε προκύψει με το πάγωμα της σύστασης και λειτουργίας του επιχειρηματικού πάρκου στην Βαμβακιά-Ελευσίνας, μας δημιουργεί την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση προτίθεται να περιορίσει την παρέμβαση πολιτικών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων από την οικονομία. Άλλωστε η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για την έγκριση του καταστατικού λειτουργίας ενός επιχειρηματικού πάρκου, που θα λειτουργήσει για την προστασία του περιβάλλοντος, ξεπερνάει τα όρια της γραφειοκρατίας και αγγίζει αυτά της μικροπολιτικής.»

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός εκφράζοντας την ικανοποίηση του Δ.Σ. του Συνδέσμου για την οριστική ρύθμιση ενός απαράδεκτα χρονίζοντος χωροταξικού προβλήματος και πρόσθεσε «θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αντίληψη της συνύπαρξης της πολιτικής ανάπτυξης με την πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος θα αποτελεί στο εξής γνώμονα για τις παραπέρα παρεμβάσεις των αρμοδίων υπουργείων σε όλα τα θέματα αδειοδοτήσεων.

Αθήνα 19 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σύνδεση Μελών