«Η πολιτική και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις καταστρέφουν ότι απέμεινε στην παραγωγική οικονομία»

Δελτία τύπου

Δήλωση του πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού

«Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία και ο παραγωγικός ιστός που απομένει, είναι αδύνατον να δέχεται ανά επταήμερο σχεδόν το σοκ της καταστροφής και του αδιεξόδου. Οι συνεχείς πολιτικές δηλώσεις και κυρίως οι αντιπαραθέσεις, προκαλούν απόγνωση και πανικό με άμεσες, την ίδια στιγμή, επιπτώσεις στον επιχειρηματικό κόσμο. Αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα».

Την επισήμανση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός,μεταφέροντας την αγανάκτηση των μελών του Συνδέσμου, για την μόνιμη, ανά εβδομάδα σύγχυση που προκαλούν στην οικονομία δηλώσεις που πάντα είναι αντιφατικές.

Ο κ. Μαθιός πρόσθεσε: «Επιτέλους επειδή σε κάθε περίπτωση η αλήθεια είναι μόνο μία και έχει ένα χρώμα άσπρο ή μαύρο, πρέπει να σταματήσει αυτή η περιπλοκή με το γκρίζο χρώμα που αντιστρέφει την αλήθεια και δεν επιτρέπει να καταλάβουμε ποια είναι η πραγματική εξέλιξη που επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την οικονομική κρίση. Επιβάλλεται η αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας σε κάθε αντικείμενο από αυτά που συνθέτουν την βούληση, τόσο της Κυβέρνησης όσο και των δανειστών, .ώστε να αποσαφηνίζεται κάθε φορά η εικόνα στην οικονομία. Από εκεί και πέρα μπορούμε να συζητήσουμε για το τι αντέχει η επιχειρηματική αγορά και τι δεν μπορεί να δεχθεί».

Αθήνα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ