«Οι επιβαρύνσεις στο εργασιακό κόστος είναι σε βάρος της ίδιας της απασχόλησης.»

Δελτία τύπου

Δήλωση του πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού για την ομιλία του κ. Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

«Το πρόσχημα της κοινωνικής πολιτικής και της κάλυψης του κόστους της, από τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, μπορεί να γίνεται ανεκτό σε μια περίοδο φυσικών εξελίξεων στην οικονομία, αλλά είναι τουλάχιστον απαράδεκτο σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπως η σημερινή. Η νέα υποχρέωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων να καταβάλουν αυξημένες εισφορές, για την συγκέντρωση πόρων από το κράτος προς αντιμετώπιση της ανεργίας, μπορεί να στέκεται ιδεολογικά, αλλά τελικά θα αποβεί σε βάρος της ίδιας της απασχόλησης.»

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, μετά την συζήτηση που έγινε σε σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, για τις συνεχείς επιβαρύνσεις στο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ο κ. Μαθιός πρόσθεσε: ««Ασφαλώς οι επιχειρήσεις δεν θα αντιδράσουν στην επιβολή και των νέων επιβαρύνσεων. Η Κυβέρνηση όμως πρέπει να αντιληφθεί, ότι το λειτουργικό κόστος υπολογίζεται ενιαία με όλες τις επιβαρύνσεις και δεν επιδέχεται ιδεολογικών και κοινωνικών αναλύσεων. Είναι δε γνωστό, από την ιστορία των επιχειρήσεων, ότι όταν το λειτουργικό κόστος γίνεται δυσβάστακτο, τότε τα αποτελέσματα είναι σε βάρος τόσο των εργαζομένων, όσο και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων».

Αθήνα 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ