«Ορθές οι κατευθύνσεις για την οικονομία αλλά οι λύσεις πρέπει να δοθούν σήμερα»

Δελτία τύπου

Δήλωση του πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού

«Στο ρόλο του απλού παρατηρητή της κατάρρευσης της οικονομίας οδηγούνται επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, αφού η κυβέρνηση παραμένει χωρίς νεύρο και αντίδραση στις καθημερινές ανατροπές των συνθηκών λειτουργίας τους που προκαλούν οι κινητοποιήσεις».

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός,, αναφερόμενος στην κορύφωση των κινητοποιήσεων προσθέτοντας και τα εξής: «Μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιληφθούμε τι σημασία έχουν οι συζητήσεις και τα κλιμάκια επενδυτών και εκπροσώπων κεφαλαιούχων στην Ελλάδα, όταν οι επισκέπτες αυτοί δεν μπορούν ακόμη και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους γιατί αναστέλλονται επί 48ωρο οι πτήσεις, ενώ τους είναι αδύνατον να επισκεφθούν υπουργεία και υπουργούς λόγω καταλήψεων των κτιρίων των υπουργείων και των γραφείων των υπουργών. Πιστεύουν άραγε οι αρμόδιοι οικονομικοί υπουργοί ότι, οι επενδυτές αυτοί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για συζητήσεις; Θεωρούν μήπως ότι και οι επιχειρηματίες του τόπου μας που με κόπο στηρίζονται στα πόδια τους μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για επενδύσεις και επιχειρηματικές δράσεις, όταν δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει αύριο τόσο στην οικονομική πολιτική, όσο και στην καθημερινή ζωή των επιχειρήσεών τους».

«Εάν δεν υπάρξει αποκατάσταση του κοινωνικού διαλόγου, κατέλήξε ο κ. Μαθιός, δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για επιβίωση των επιχειρήσεων, πολύ δε περισσότερο για αναθέρμανση και ανάπτυξη ακόμη και με οποιαδήποτε πολιτική κινήτρων και διευκολύνσεων .»

Αθήνα 17 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ