«Να λυθούν τα χέρια στους επιχειρηματίες της μεταποίησης της Αττικής.»

Δελτία τύπου

Δήλωση του πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού

«Είναι απολύτως θετικές για την προσπάθεια αναθέρμανσης της οικονομίας, οι τοποθετήσεις του υπουργού Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, για την απελευθέρωση άμεσα πόρων του ΕΣΠΑ, που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε έργα τα οποία βρίσκονται στα χαρτιά. Η παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, είναι αναγκαία όχι μόνο για τις αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα που αφορούν έργα περίπου 6 δις. ευρώ, αλλά και για την ενεργοποίηση σχεδίων εκσυγχρονισμού της μεταποίησης της Αττικής».

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός,, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, για την ενεργοποίηση δραστηριοτήτων μέσω του ΕΣΠΑ και την προσπάθεια μείωσης της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ και πρόσθεσε: «Στην θετική αυτή πρωτοβουλία, θεωρούμε ότι συμπληρωματικά θα ήταν σκόπιμες άλλες δύο κινήσεις. Πρώτον να ρυθμισθεί η ένταξη και των μεταποιητικών επιχειρήσεων της Αττικής στο νέο νόμο περί αδειοδοτήσεων, όπου αυτή τη στιγμή εξαιρούνται. Δεύτερον να συγκροτηθεί η επενδυτική τράπεζα με κρατική πρωτοβουλία, όπως έχει ήδη εξαγγείλει ο κ. Χρυσοχοΐδης».

μεταποίησης της Αττικής». Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, για την ενεργοποίηση δραστηριοτήτων μέσω του ΕΣΠΑ και την προσπάθεια μείωσης της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ και πρόσθεσε: «Στην θετική αυτή πρωτοβουλία, θεωρούμε ότι συμπληρωματικά θα ήταν σκόπιμες άλλες δύο κινήσεις. Πρώτον να ρυθμισθεί η ένταξη και των μεταποιητικών επιχειρήσεων της Αττικής στο νέο νόμο περί αδειοδοτήσεων, όπου αυτή τη στιγμή εξαιρούνται. Δεύτερον να συγκροτηθεί η επενδυτική τράπεζα με κρατική πρωτοβουλία, όπως έχει ήδη εξαγγείλει ο κ. Χρυσοχοΐδης».

Με τις δύο αυτές πρωτοβουλίες, κατέληξε ο κ. Μαθιός, θα διαμορφωθεί περιβάλλον κινήτρων, που θα επιτρέψει στους επιχειρηματίες της μεταποίησης της Αττικής, να λύσουν τα χέρια τους και να κινήσουν επενδυτικά σχέδια εκσυγχρονισμού και καινοτομίας. Και μια τέτοια κινητοποίηση θα είναι ασφαλώς ευεργετική και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Περιμένουμε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να ανταποκριθεί στις προτάσεις μας αυτές, που ασφαλώς κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τις πρωτοβουλίες του.

Αθήνα 20 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ