«Χωρίς άμεση ανάπτυξη κινδυνεύουμε να μην έχουμε φορολογικό προϊόν προς είσπραξη.»

Δελτία τύπου

Δήλωση του πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού για την ομιλία του κ. Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

«Όταν από την μία πλευρά καθυστερεί η θεμελίωση μιας ισχυρής πολιτικής για την αναθέρμανση της οικονομίας και για την ανάπτυξη και από την άλλη επιμένουμε σε φορολογική πολιτική εισπρακτικού χαρακτήρα διερωτώμαι πως είναι δυνατόν να βρεθεί φορολογικό προϊόν προς είσπραξη.»

Την άποψη αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, σε σύσκεψη του ΔΣ του Συνδέσμου, όπου εξετάστηκε και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Μαθιός πρόσθεσε ακόμη για το ίδιο θέμα «Είναι πράγματι αξιοπερίεργο το που μπορεί να στοχεύει μια φοροεισπρακτική πολιτική σε μια περίοδο κατά την οποία και ο τζίρος των επιχειρήσεων και η ρευστότητα είναι σε ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα. Και ας μη ξεχνάμε ακόμα ότι και οι επιχειρήσεις που εμφανίζουν κέρδη υποχρεώνονται σε παραπέρα μείωση της ρευστότητας έχοντας να καταβάλλουν την έκτακτη φορολογική εισφορά του 2010».

Αθήνα 2 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ