«Οι παραγωγικές δυνάμεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας δεν θέλουν προσκλήσεις για να δράσουν. Ανταποκρίνονται από μόνες τους. Αυτό που ζητούν είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που όμως απαιτούν ισχυρή πολιτική βούληση».

Δελτία τύπου

Δήλωση του πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού για την ομιλία του κ. Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

«Προκαλεί τουλάχιστον απογοήτευση το γεγονός όταν μέσα στην βαθειά οικονομική κρίση που βιώνουμε, να συζητάμε ακόμη για την προφανή ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης μηχανισμών αναθέρμανσης της οικονομίας και ανάπτυξης και να δεχόμαστε προσκλήσεις για συμμετοχή μας στην ενεργοποίηση αυτή»

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ και πρόσθεσε: «Η ανταπόκριση των παραγωγικών δυνάμεων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι δεδομένη. Το ζητούμενο όμως δεν είναι οι προσκλήσεις αλλά οι πραγματικές προκλήσεις για την επιχειρηματική δράση. Και προκλήσεις για την επιχειρηματική κοινότητα δεν υπάρχουν, όταν το μίγμα της οικονομικής πολιτικής παραμένει, παρά την κρίση, αυστηρά προσηλωμένο στην παρεμβολή του κράτους στην ελεύθερη οικονομία με τρόπο που να απαξιώνει σχέδια, πρωτοβουλίες και κέρδος για επενδύσεις. Δυστυχώς στον τόπο μας το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι εντελώς αρνητικό, αφού ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός ακολουθεί ακόμη την εισπρακτική λογική, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του σπάταλου κράτους. Είναι αρνητικό όταν απουσιάζει κάθε τρόπος χρηματοδότησης της οικονομίας και της ανάπτυξης, επειδή οι προτεραιότητες είναι η κάλυψη των αναγκών του υπέρογκου κράτους. Είναι αρνητικό όταν η αναφορά στην ιδιωτική οικονομία γίνεται μόνο για το κυνήγι του κέρδους, την αστυνόμευση και την διαπόμπευση των επιχειρήσεων που καταστράφηκαν στον αγώνα για την διατήρηση του παραγωγικού ιστού της χώρας και για την συντήρηση θέσεων εργασίας και αξιών για την ανταγωνιστικότητα της εθνικής παραγωγής.»

Αθήνα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ