Η επιμονή στην φορολόγηση ανατρέπει κάθε προσπάθεια για ανάκτηση ρευστότητας.

Δελτία τύπου

Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

«Η αναθέρμανση της οικονομίας είναι αδύνατη χωρίς την απαιτούμενη ρευστότητα και η ρευστότητα είναι επίσης αδύνατη, όταν οι έκτακτες φορολογήσεις προκαλούν ταμειακά προβλήματα στις επιχειρήσεις». Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, αναφερόμενος στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των ακινήτων και πρόσθεσε: «Eίναι αυτονόητο ότι εάν θέλουμε συνέχιση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, ανταγωνιστικότητα και πολύ περισσότερο, επενδύσεις και ανάπτυξη, δεν επιτρέπεται να συνεχίζεται η αντίφαση που προκαλεί η φορολογική πολιτική. Εάν φορολογηθούν οι πάγιες εγκαταστάσεις και τα ακίνητα των βιομηχανικών επιχειρήσεων είναι αδύνατες και οι επενδύσεις αλλά και οι προσπάθειες, για αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας, της εθνικής παραγωγής.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι η εξαίρεση της φορολόγησης των ακινήτων της βιομηχανίας μπορεί να λειτουργήσει ως ουσιαστικό κίνητρο για την παραπέρα συνέχιση της βιομηχανικής δράσης, με προοπτική για την ανάπτυξη.

Ζητούμε από το υπουργείο Οικονομικών να αποδεχθεί ότι η μη επιβολή φόρων στα βιομηχανικά ακίνητα που ισχύει ήδη και για το ειδικό τέλος ακινήτων, θα αποτελέσει βάση για το σχεδιασμό νέων επενδύσεων.

Αθήνα 7 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Να χαράξουμε εδώ και τώρα τον δρόμο για την ανάπτυξη.

Δελτία τύπου

Προσκλητήριο για γενική ανταπόκριση της επιχειρηματικής κοινότητας στην πρόκληση της πολιτικής της κυβέρνησης για όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας, θα περιέχουν τα θέματα που θα αναλυθούν καθώς και οι ομιλίες του προέδρου και του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, με δύο συνεδριάσεις στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς. Προσκεκλημένος ως κεντρικός ομιλητής είναι ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα δώσει το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής.

Τον κ. Χατζηδάκη θα χαιρετίσει με την ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός.

Στην επίσημη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης ομιλητής θα είναι και ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλειος Κορκίδης.

Στην κλειστή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, θα γίνει αναφορά στα πεπραγμένα του Συνδέσμου και στις θέσεις, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της βιομηχανίας. Θα ακολουθήσουν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. για τις οποίες ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Μαθιός, έχει υποβάλλει εκ νέου υποψηφιότητα.

Αθήνα 16 Μαΐου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ο κ. Δημήτρης Μαθιός επανεξελέγη πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΒΑΠ για την τριετία 2013-2016.

Δελτία τύπου

Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

«Η ρευστότητα στην οικονομία αλλά και τα αισιόδοξα στοιχεία για την προοπτική εξόδου από την κρίση επιβάλλει στην επιχειρηματική κοινότητα παρακολούθηση των εξελίξεων αλλά και αντιδράσεις με σκοπό την ενίσχυση κάθε προσπάθειας που έχει κατεύθυνση την ανάκαμψη και στην συνέχεια την ανάπτυξη».

Με το μήνυμα αυτό ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, χαιρέτισε το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος
Δημήτρης Μαθιός

Αντιπρόεδροι
Νικόλαος Καραγεωργίου
Ιωάννης Καρακάσης
Θεόδωρος Καραντινός
Κωνσταντίνα Καλαφάτη
Ορέστης Παπαδόπουλος
Ιωάννης Λαγός

Γενική Γραμματέας
Μαίρη Ανν - Βελλή

Ταμίας
Βασιλική Χριστοπούλου

Μέλη
Νικόλαος Μαθιός του Δ.
Νικόλαος Μαθιός του Ι.
Ευάγγελος Βαλλιανάτος
Ελευθερία Μουζάκη
Κωνσταντίνος Καμπόλης
Έλλη Νικολογιάννη
Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου
Γεώργιος Κιολείδης
Ιωάννης Καραγιάννης
Σταυρούλα Καλλέργη
Ηλίας Ποταμιάνος
Κωνσταντίνος Ιωάννου
Ελευθέριος Παντελάκης
Δημήτριος Λυρίτης
Βασίλειος Αντωνίου
Μάρκος Ρήγος
Γεώργιος Καλοφωλιάς
Δημήτριος Δέμος
Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου

Αναπληρωματικό Μέλος
Γεώργιος Τσιρδήμος

Αθήνα 6 Ιουνίου 2013ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σε αντιαναπτυξιακή κατεύθυνση η φορολογική μεταρρύθμιση.

Δελτία τύπου

Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

«Εφόσον η κυβέρνηση πιστεύει στην ανάπτυξη και την διακηρύσσει, οφείλει να κατανοήσει ότι, το μοναδικό αναπτυξιακό εργαλείο είναι η φορολογική πολιτική. Όταν λοιπόν ακόμη και η φορολογική μεταρρύθμιση ακολουθεί έντονο φοροεισπρακτικό χαρακτήρα και λογική είναι τουλάχιστον αντιφατικό να μιλάμε για ανάπτυξη». Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στην νέα φορολογική μεταρρύθμιση που επιχειρείται με τον νέο κώδικα και πρόσθεσε τα εξής: «Όσο και αν επιχειρείται απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας μέσω του νέου κώδικα το αποτέλεσμα θα είναι αντιφατικό των επιδιώξεων καθώς το ζητούμενο είναι ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της φορολογικής πολιτικής. Όταν λοιπόν το αυτονόητο της φορολογικής απαλλαγής των επιτοκίων δανεισμού περιορίζεται σε επίπεδο που κάνει ασύμφορη ακόμη και κάθε σκέψη για ενίσχυση των επενδύσεων με δανειοδοτήσεις δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη. Ο νέος φορολογικός κώδικας πρέπει να επανεξεταστεί και οπωσδήποτε να αναθεωρηθεί στις διατάξεις που αφορούν το νέο φορολογικό καθεστώς στο ύψος των επιτοκίων δανεισμού».

Ο Σύνδεσμος μας, συμπλήρωσε ο κ. Μαθιός, θα συγκεντρώσει τις διαμαρτυρίες των μελών του από την μεταποίηση της Αττικής και θα παρουσιάσει στο υπουργείο Οικονομικών λεπτομερή εικόνα των επιπτώσεων.

Αθήνα 5 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σύνδεση Μελών