Οι ριζοσπαστικές λύσεις στις αδειοδοτήσεις είναι επιτακτική ανάγκη.

Δελτία τύπου

«Οι πρωτοβουλίες του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη για σοβαρές τομές στις αδειοδοτήσεις με κατάργηση των, εκ των προτέρων, αδειών και συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα προκύπτουν, εκτός της πολιτικής βούλησης, και από την επιτακτικότατη ανάγκη να διευκολυνθούν οι επενδύσεις στον τόπο μας σπάζοντας έτσι τους φραγμούς της διαχρονικής γραφειοκρατίας».

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στην προώθηση, από τον υπουργό Ανάπτυξης με την συμβολή του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος στο οποίο μετέχει και ο ΣΒΑΠ, νομοθετικού πλέγματος ριζικής και πραγματικά τολμηρής διοικητικής μεταρρύθμισης στις αδειοδοτήσεις.

Ο κ. Μαθιός πρόσθεσε: «Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τις παρεμβάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης όπως ανακοινώθηκαν από τον κ. Χατζηδάκη αφ ενός γιατί είναι στην απολύτως ορθή κατεύθυνση και αφ ετέρου γιατί συνθέτουν τις θέσεις και προτάσεις και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής για τον ίδιο σκοπό. Οι βιομηχανικές επενδύσεις όπως και κάθε επένδυση στον τόπο αποτελούν τώρα όχι μόνο στοιχείο ανάπτυξης, αλλά μηχανισμό λύσης οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της χώρας, όπως η ανεργία.»

Αθήνα 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σύνδεση Μελών