Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς συμμετείχε στις ημέρες θάλασσας με δράσεις και εκδηλώσεις

 

- Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, Ημερίδα με θέμα "Γαλάζια Ανάπτυξη Πειραιά" στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, για τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις των προσκεκλημένων πατήστε εδώ.

 

- Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, ελλιμενισμός για πρώτη φορά στον Πειραιά του νεότευκτου πλοίου ελληνικής κατασευής του ομίλου Θεοδωρόπουλος "Γλυκοφιλούσα ΙV". Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το πλοίο τις πρωινές ώρες και ξεναγήθηκε στους χώρους του από τους αξιωματικούς του. Το πλοίο κατασκευάστηκε μέσα σε διάστημα 7 μηνών με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους από προσωπικό και τεχνίτες του Ελληνικού Ναυπηγείου του Ομίλου Θεοδωρόπουλου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διεξήχθη στο πλοίο κλειστό επιχειρηματικό δείπνο εργασίας που συνδιοργάνωσε ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ, κ. Δημήτριος Μαθιός και ο Διευθ. Σύμβουλος της THEODOROPOULOS GROUP, κ. Ιωάννης Θεοδωρόπουλος με θέμα “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ”. Στο δείπνο όλοι συμφώνησαν οτι ο τομέας της ναυπηγοεπισκευής μπορεί να ανθίσει και πάλι. Ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτριος Μαθιός στον σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας της Ναυπηγικής Βιομηχανίας και τη συμβολή της στην Ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα, τόνισε: 

MADE IN GREECE κυρίες και κύριοι! Είναι ζωντανό παράδειγμα του πως γίνεται το rebranding της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι ισχυρή ναυτική δύναμη παγκοσμίως μετά την ιδιωτικοποίηση του, το λιμάνι του Πειραιά, κατατάσσεται τρίτο σε ρυθμούς ανάπτυξης στην Μεσόγειο υπάρχει εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό σύγχρονες υποδομές, αλλά πολλές ελλείψεις στις επισκευές. Και πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας πρέπει να είναι προτεραιότητα! Διότι αν κινηθούμε σωστά μπορεί να αποφέρει, μέχρι και 10% επιπλέον στο ΑΕΠ της χώρας! Το βασικό μήνυμά μας είναι ότι η ανάπτυξη έχει κανόνες, προϋποθέσεις και απαιτήσεις. Πρέπει να ξεκινήσουμε διορθώνοντας όσα την εμποδίζουν. Πρέπει πάνω απ’ όλα να κυριαρχήσει η πεποίθηση, ότι  ο πλούτος της χώρας, η καλή μας φήμη, το brand της Ελλάδας προέρχεται μόνο από την παραγωγή και την παραγωγικότητα μας. Και θα σας δώσω τον λόγο κύριε Υπουργέ υπογραμμίζοντας ότι χωρίς παραγωγή νιώθουμε ότι είμαστε σε ένα πλοίο που μπάζει νερά από κάπου και αντί να κλείνουμε τις τρύπες, αλλάζουμε θέσεις στα έπιπλα...”. 

Το ίδιο τόνισε στην ομιλία του ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής λέγοντας ότι “αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αναζωογόνηση αυτού του πολύ κρίσιμου τομέα”. Τις ομιλίες έκλεισε ο Κοσμήτορας του Τμήματος Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, κ. Γρηγόριος Γρηγορόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις μελέτες που εκπονούνται απο τα Ελληνικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα, οι οποίες πρέπει να είναι εφαρμόσιμες στην Ελληνικη Ναυπηγική Βιομηχανία.

Πατήστε εδώ για το σύντομο βίντεο από την εκδήλωση

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι ΟΛΠ, INTERAMERICAN, ΙΟΒΕ, EVAL, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, PIRAEUS365.GR, ΑΦΟΙ ΚΟΝΤΟΡΟΥΣΗ (Γραφικές Τέχνες) και ΚΑΝΑΛΙ 1.

 sak 9368

sak 9346

 

 

- Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, "ART Event". ο ΣΒΑΠ σε συνεργασία με την εταιρία VITEX, τον Διευθυντή του 28ου Δημοτικού σχολείου κ. Α. Νανόπουλο και τον Διευθυντή του 21ου Δημοτικού σχολείου κ. Σ. Κοτσινονό, συγκέντρωσαν όλους τους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού και τους δασκάλους των εικαστικών με σκοπό οι μαθητές να φιλοτεχνήσουν έργα με αφορμή τις “ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ”. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των εικαστικών συνεργάστηκαν αρμονικά μεταξύ τους και δημιούργησαν έργα τα οποία ξεχώρισαν για την άρτια τεχνική και την υψηλή αισθητική. Η φαντασία και το ταλέντο των παιδιών έδωσαν μία άλλη διάσταση στις δυνατότητες εφαρμογής και αξιοποίησης των πλαστικών χρωματων της εταιρίας VITEX.

IMG 8343 IMG 8311

IMG 8346

IMG 8347