Η κυβέρνηση μετράει πολύ σωστά το σφυγμό της οικονομίας, όπως δείχνουν τα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη 14.9.2020

                                                                                                                                                                                                    Αθήνα 14 Σεπτεμβρίου 2020

                                                           

 

                                                                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η κυβέρνηση μετράει πολύ σωστά το σφυγμό της οικονομίας, όπως δείχνουν τα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη, πράγμα που δικαιολογεί και την αισιοδοξία μας για εφαρμογή με αποφασιστικότητα ενός, εκ των πραγμάτων αναγκαίου, τολμηρού σχεδίου ανάκαμψης και ανάπτυξης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στις κυβερνητικές εξαγγελίες και πρόσθεσε: «Η βιομηχανία, οι επενδύσεις, και τα σχέδια προσαρμογής μας στις απαιτήσεις της τεχνολογίας και των καινοτομιών περιμένουν να πάρουν την σκυτάλη. Και αυτό θα μετουσιωθεί σε πράξη μόνο με μακροπρόθεσμους κανόνες αναπτυξιακού χαρακτήρα. Νέους κανόνες όπως η απαλλαγή της βιομηχανίας και των επενδύσεων από τις υπερβολές του ΕΝΦΙΑ στις επιχειρήσεις και η σταθεροποίηση για μια 10ετία φορολογικών κινήτρων αναπτυξιακού προφίλ.

Η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας με πρώτους τους κλάδους της παραγωγής είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των μεταρρυθμίσεων που επιβάλλονται. Τόσο στην λειτουργία της οικονομίας όσο και της κοινωνίας μέσα από την ανάλογη πολιτική συμπλήρωσε, μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Μαθιός και υπογράμμισε «οι ιδιωτικοποιήσεις ως αναπτυξιακό εργαλείο και τακτική προσέλκυσης επενδύσεων σε συνδυασμό με περισσότερη προσοχή στο ενεργειακό κόστος και στο κόστος αναβάθμισης της ανταγωνιστικότητας των εξαγωγών οφείλουν, ως μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις, να ενταχθούν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την οικονομία του 2021».  

*Με την παράκληση να δημοσιευθεί.