Τα επιχειρηματικά πάρκα να λειτουργήσουν ως εστίες προσέλκυσης επενδύσεων 20.11.2017

 

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα επιχειρηματικά πάρκα να λειτουργήσουν ως εστίες προσέλκυσης επενδύσεων. Δήλωση του προέδρου του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρη Μαθιού 

Να λυθεί, μια και έξω, το απαράδεκτο ιδιόμορφο καθεστώς για τις βιομηχανίες της Αττικής οι οποίες, χρόνια τώρα, ενώ βρίσκονται συγκεντρωμένες σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής και λειτουργούν  υπό την μορφή ζωνών παραγωγικής δράσεως δεν καλύπτονται χωροταξικά από τους νομοθετημένους θεσμούς των Βιομηχανικών Πάρκων ή των ειδικών ΒΙΠΑ.

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, αναφερόμενος σε περιπτώσεις όπως στο ΒΙΟΠΑ Λιοσίων, Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μέγαρα, Ελαιώνας, Όρος Αιγάλεω και άλλα σημεία της βιομηχανικής και βιοτεχνικής Αττικής. Την αφορμή, της δήλωσης, έδωσε η έναρξη κύκλου διαβούλευσης για τον χωροταξικό σχεδιασμό στην βάση των προτάσεων των αρμοδίων υπουργείων.

Ο κ. Μαθιός πρόσθεσε, επίσης, πως δεν προσφέρεται άλλη αποτελεσματική λύση από την ένταξη στον θεσμό των Επιχειρηματικών Πάρκων όλων των βιομηχανικών συγκεντρώσεων στην Αττική.

Και για τον λόγο αυτό, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς θα προσέλθει στον διάλογο με μοναδική πρόταση να μετασχηματισθούν και να λειτουργήσουν όλες οι βιομηχανικές συγκεντρώσεις, σε περιοχές της Αττικής, στα πρότυπα των Επιχειρηματικών Πάρκων  με  στόχο να αποτελέσουν πόλο έλξης και νέων επενδύσεων προσφέροντας πρόσθετες θέσεις εργασίας.