Η ανασύσταση του υπουργείου Βιομηχανίας θα αποτελέσει ένδειξη ουσίας για τον ρόλο που αποδίδει η κυβέρνηση σε ιδιωτικές επενδύσεις. 18.10.2017

 

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ανασύσταση του υπουργείου Βιομηχανίας θα αποτελέσει ένδειξη ουσίας για τον ρόλο που αποδίδει η κυβέρνηση σε ιδιωτικές επενδύσεις και από την βιομηχανία εντός της ευρύτερης προσπάθειας για συσπείρωση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας στην ανάπτυξη, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, κ. Δημήτρης Μαθιός, επαναφέροντας το μόνιμο αίτημα του Συνδέσμου για υπουργείο Βιομηχανίας, ως «διαχειριστή» των βιομηχανικών επενδύσεων.

Χαιρετίζοντας τις συνομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρας και στις ΗΠΑ, με τον πρόεδρο Ντ. Τράμπ, ο κ. Μαθιός τόνισε ότι και η βιομηχανία της χώρας υφίσταται τις επιπτώσεις από την έλλειψη βασικών παραγόντων για επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα αλλά δεν έχει χάσει τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα των φορέων να την οδηγήσουν και πάλι σε ρόλο ατμομηχανής της οικονομίας στοχεύοντας εντός του φυσικού της χώρου που είναι η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή, υπογράμμισε ο κ. Μαθιός, απαιτείται μόνιμος και αποτελεσματικός συνομιλητής με την Πολιτεία που δεν μπορεί να είναι άλλος από το υπουργείο Βιομηχανίας.

Άλλωστε, συμπλήρωσε, ο κ. Μαθιός η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την ανάγκη συμπλήρωσης της Δημόσιας Διοίκησης, με υπουργείο εξειδικευμένο στην Βιομηχανία, καθώς είχε αποδεχθεί και είχε συστήσει υφυπουργείο Βιομηχανίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.