«Κατώφλι για την ανάπτυξη είναι οι επενδύσεις και όχι το κλείσιμο εγκαταστάσεων» 12.9.2017

 

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Κατώφλι για την ανάπτυξη είναι οι επενδύσεις και όχι το κλείσιμο εγκαταστάσεων», τονίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, κ. Δημήτρης Μαθιός, με αφορμή παρέμβαση του προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, για τις δραματικές εξελίξεις στην Eldorado Gold

Τα τελεσίγραφα με αναστολές μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων όπως αυτό που απέστειλε στην Κυβέρνηση, για τα ορυχεία σε Σκουριές και Ολυμπιάδα, το μέλος μας Eldorado Gold, δεν είναι δυνατόν, να βοηθήσουν στο επενδυτικό κλίμα που έχει ανάγκη σήμερα η οικονομία και η χώρα μας για να λύσει το ογκώδες πρόβλημα της ανεργίας.

Τα παραπάνω επισημάνει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, με αφορμή τις εξελίξεις στην επένδυση Eldorado Gold, για την οποία παραθέτει και τα εξής:

«Θεωρούμε τραγικό να συνεχιστεί το αδιέξοδο και μια πολυεθνική Εταιρία σημαντικών επενδύσεων στην Ελλάδα να προσφεύγει στη Διαιτησία για να διεκδικήσει νομικά αποζημιώσεις.

Η λειτουργία της «Ελληνικός Χρυσός» έχει εξαιρετική σημασία για την τοπική οικονομία της Χαλκιδικής, ενώ συμβάλει τα μέγιστα στην περιφερειακή ανάπτυξη, και συνολικά στην ανάταξη της οικονομίας της χώρας, αφού πρόκειται για επένδυση ύψους μεγαλύτερου των 3 δις $, ενώ αναμένεται να απασχολεί στην πλήρη της λειτουργία περισσότερους από 3.600 εργαζομένους.

Από το 2012, η Eldorado Gold είναι μια αφοσιωμένη, υπεύθυνη και υπομονετική εταιρεία τόσο της Ελληνικής Κυβέρνησης όσο και των κοινοτήτων που γειτνιάζουν με τις εγκαταστάσεις της.

Συνεργάστηκε σε πολλαπλά επίπεδα με την Κυβέρνηση και κάνει ότι μπορεί για να αποδείξει ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα μπορεί να συνυπάρχει ακόμη και να ωφελήσει άλλες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, και μπορεί να υλοποιείται με τη δέουσα μέριμνα για το περιβάλλον.

Είναι μέγα σφάλμα να θωρηθεί η επένδυση της Eldorado «λυδία λίθος» για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα» .