Όταν θέλουμε ανάπτυξη δεν διώχνουμε τις επενδύσεις 12.1.2016

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όταν θέλουμε ανάπτυξη δεν διώχνουμε τις επενδύσεις

Ανάπτυξη με αποχώρηση και των τελευταίων επενδύσεων είναι πρωτοφανές παγκόσμιο οικονομικό φαινόμενο που μόνο στην Ελλάδα παρουσιάζεται.  Δήλώση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς  κ. Δημήτρη Μαθιού.
Μετά την πλήρη ενημέρωσή του για όσα διαδραματίζονται ήδη με την περιπετειώδη εξέλιξη στην, σημαντικότατη για την χώρα μας, επένδυση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ καθώς και τα όσα ανακοινώθηκαν επισήμως από την Διοίκηση της Εταιρίας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς  κ. Δημήτρης Μαθιός  διατύπωσε την παραπάνω άποψη και πρόσθεσε: «Σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάδα διψάει πραγματικά για επενδύσεις, οι οποίες μπορούν  να συνεισφέρουν στην πολυπόθητη ανάταξη της εθνικής οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,  είναι τουλάχιστον άστοχο και ακατανόητο μια μεγάλη επένδυση όπως αυτή της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Χαλκιδική να εξαναγκάζεται σε αναστολή των εργασιών της, εξαιτίας διαρκών προσκομμάτων στις διαδικασίες αδειοδότησης. Δεν είναι αυτό το επενδυτικό περιβάλλον που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Με το να παραμένουμε  βυθισμένοι στην εσωστρέφεια και κολλημένοι στη γραφειοκρατία,  τίποτα θετικό δεν πρόκειται να προκύψει για την κοινωνία και την οικονομία.
Ο Σύνδεσμός μας καλεί την κυβέρνηση να  συναισθανθεί τις ευθύνες της και μακριά από ιδεολογικές εμμονές που δεν εκφράζουν τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας,  να αναθεωρήσει την πολιτική της αναφορικά με τις άμεσες ξένες επενδύσεις και την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου μας.  Έστω και στο «και πέντε»,  η επένδυση της  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ μπορεί και πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα, προς όφελος της εθνικής οικονομίας, της τοπικής ανάπτυξης και των εκατοντάδων εργαζομένων σε αυτή».

* Με την παράκληση να δημοσιευθεί.