Αθήνα 8 Δεκεμβρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αντί για ρευστότητα στην αγορά συνεχίζουμε να βλέπουμε ρευστότητα μόνο στην οικονομία και την ρύθμιση του χρέους». Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

Δελτία τύπου«Καλωσορίζουμε τον, μετά από χρόνια, ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ελπίζοντας να  σηματοδοτεί το τέλος μιας κακής αρχής ή αρχή μια αίσιας πορείας. Αλλά είναι αναγκαίο να τονίσουμε για ακόμη μια φορά ότι η  οικονομία χρειάζεται ηρεμία, σταθερό πολιτικό κλίμα και λύσεις στην ρύθμιση του χρέους. Όσο αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν είναι αδύνατη και η ρευστότητα στην αγορά με όλες τις επιπτώσεις για την ανάκαμψη και τους κινδύνους για μεγάλη απομάκρυνση από την ανάπτυξη. Για τις επιχειρήσεις (συνεχίζει ο κ. Μαθιός) είναι δύσκολο να αντιληφθούν τι εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις αναγκαίες στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία και γιατί το θέμα αυτό, δηλαδή κάθε μεταρρύθμιση, πρέπει να μας επιβάλλεται ως μνημονιακή υποχρέωση ή ως οδηγία πότε από το ΔΝΤ πότε από την Γερμανία και πότε από τις Βρυξέλλες. Τα πράγματα στην  οικονομία μας σε ότι αφορά την ανάπτυξη είναι απλά. Αν θέλουμε ανάπτυξη πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Αν μας εμποδίζει όμως το πολιτικό κόστος ας μην περιμένουμε ανάπτυξη. Τόσο απλά.»

Τα παραπάνω αποτελούν τοποθέτηση του προέδρου του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρη Μαθιού για τον προϋπολογισμό σε συνδυασμό με τις εξελίξεις των προσπαθειών της κυβέρνησης να περάσουμε στην λεγόμενη μετάμνημονιακή εποχή.

Σύνδεση Μελών