Αθήνα 1 Δεκεμβρίου 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο νόμος 4262/2014 για τις απλοποιήσεις στις αδειοδοτήσεις θα γίνει μεταρρύθμιση μόνο αν εφαρμοσθεί στο σύνολό του. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού. 
Δελτία τύπου«Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξη κ. Κώστα Σκρέκα για την αντικατάσταση με απλή υπηρεσιακή δήλωση της αδείας λειτουργίας στις επιχειρήσεις τις λεγόμενες χαμηλής όχλησης και  χαμηλού ρίσκου». Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός ενημερώνοντας το Δ.Σ. του Συνδέσμου για την σχετική υπουργική απόφαση και πρόσθεσε: 
«Ωστόσο το ενδιαφέρον των μεταποιητικών επιχειρήσεων της Αττικής, που συνεχίζουν παρά τα προβλήματα και το αρνητικό κλίμα να καλύπτουν το 50% του μεταποιητικού δυναμικού της χώρας, δεν μπορεί να μην εστιάζεται και  στην μέση και υψηλή όχληση που ο Σύνδεσμος μας την έχει καταγγείλει ως αυθαίρετη κατηγοριοποίηση και γι’ αυτό ζητάμε την κατάργησή τους. 
Προς τούτο, θα εκτιμήσουμε ιδιαίτερα ως ολοκληρωμένη την μεταρρύθμιση, για την γραφειοκρατία και την απλοποίηση των διαδικασιών, όταν οι απλουστεύεις επεκταθούν στην μέση και υψηλή όχληση και ιδίως όταν τεθούν σε εφαρμογή οι διατάξεις του νόμου 4262/14 που καθιερώσουν τον θεσμό της πιστοποίησης ιδιωτών για την χορήγηση των σχετικών αδειών. Πρόκειται για πολιτική που θα βοηθήσει θετικότατα και στην σημερινή αποποινικοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας η οποία σήμερα κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.  Παράλληλα, να φροντίσουμε για την δικαιότερη κατανομή των προστίμων.
Θεωρούμε ότι, μόνο τότε η προσπάθεια θα έχει φθάσει στο σημείο λύσης  γραφειοκρατικών προβλημάτων του τομέα αυτού. Και γι’ αυτό ζητούμε την επίσπευση των σχετικών ενεργειών πλήρους εφαρμογής του νόμου».

Σύνδεση Μελών