Αθήνα 24 Νοεμβρίου 2014 
                                                   


                                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ξεχάσθηκε πάλι η ανάπτυξη στον προϋπολογισμό». Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.
Δελτία τύπου«Τουλάχιστον για αντιφατική πολιτική μπορούμε να μιλάμε όταν ο προϋπολογισμός του 2015 έχει αναπτυξιακό στόχο 2,9% αλλά η φορολογική φιλοσοφία που εκφράζει είναι και πάλι εισπρακτική χωρίς κανένα αναπτυξιακό στοιχείο. Όταν και οι δημόσιες επενδύσεις συνεχίζουν να παγώνουν για να ενισχύσουν τον στόχο του πλεονάσματος δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε. Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις απαιτούν ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον με παγιοποιημένο σύστημα και χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές».
Στα παραπάνω θα στηριχθεί η τοποθέτηση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού προς το Δ.Σ. του Συνδέσμου σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη προκειμένου να αναλυθούν οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις σε συνδυασμό με τον σχέδιο του προϋπολογισμού του 2015. Αναφερόμενος στα αναπτυξιακά κενά του προϋπολογισμού του 2015 ο κ. Μαθιός πρόσθεσε «Η διατήρηση της υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης σε περίοδο αβεβαιότητας και οικονομικής στενότητας,  που επιβεβαιώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να επιτύχει υψηλότερα έσοδα το 2015, συνθέτει και την κραυγαλέα αντίφαση προς την πολιτική βούληση για ανάπτυξη. Και όλα αυτά σε περίοδο όπου η σταθερότητα αποτελεί πρωταρχικό στόχο τώρα που ή οικονομία είναι σε φάση να ξεπεράσει την κρίση και να αλλάξει σελίδα μετά από ένα βαρύτατο κόστος».
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σύνδεση Μελών