Αθήνα 10 Οκτωβρίου 2014

                                                                                                                                                        

            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δελτία τύπου«Απαράδεκτες οι περιπλοκές με τον ΕΝΦΙΑ στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις» δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός.

Είναι τουλάχιστον παραλογισμός για να μην πούμε αντιεπιχειρηματική εμμονή η αδυναμία άμεσης διόρθωσης λαθών με τον ΕΝΦΙΑ γενικότερα αλλά και ειδικότερα σε ότι αφορά τις βιομηχανικές επιχειρήσεις τα πάγια στοιχεία των οποίων φορολογούνται με αντιαναπτυξιακή λογική δήλωσε ο πρόεδρος του Σύνδεσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στις επιπλοκές ΕΝΦΙΑ για την βιομηχανία και πρόσθεσε:
«Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς έχει ήδη επισημάνει, με παλαιότερη τοποθέτησή του, ότι ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο κόστος της βιομηχανικής παραγωγής με τις φορολογικές επιβαρύνσεις των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και οικοπέδων. Αντί δε να συναντήσουμε την ευαισθησία της κυβέρνησης στα βιομηχανικά προβλήματα και ειδικότερα στο πρόβλημα της ρευστότητας διαπιστώνουμε ότι τα διορθωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝ.Φ.Ι.Α., στις περιπτώσεις των λαθών για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, μετατέθηκε, για τον Δεκέμβριο, γεγονός που δημιουργεί εντυπώσεις για εσκεμμένη προείσπραξη περισσότερων δόσεων από τις οφειλόμενες. Θεωρούμε απαράδεκτη την μετάθεση αυτή του χρόνου, η οποία οδηγεί στη προείσπραξη αδικαιολόγητων φόρων, όταν θα πρέπει μέχρι τότε οι φορολογούμενοι να έχουν πληρώσει ήδη τις αντίστοιχες δόσεις, οι οποίες δεν θα έχουν διορθωθεί και με άγνωστο τον χρόνο επιστροφής της επιπλέον χρέωσης. Όλα αυτά βεβαίως σε βάρος της ρευστότητας των επιχειρήσεων που αποτελεί σήμερα το κεντρικό πρόβλημα αδράνεια της αγοράς».

Σύνδεση Μελών