Αθήνα 26 Σεπτεμβρίου 2014                                  

                      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δελτία τύπουΗ πολιτική αντιπαράθεση με επίκεντρο την οικονομία δυναμιτίζει την ανάπτυξη και ακινητοποιεί την επιχειρηματική αγορά. Δήλωση του πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.
«Ενώ η οικονομία την περίοδο αυτή απαιτεί πολιτική συναίνεση και εθνική συμφωνία, οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, ο φόβος για το πολιτικό κόστος και η προσπάθεια για πολιτικά οφέλη, ανατρέπει κάθε προσδοκία για αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.  Η ανάπτυξη απαιτεί αποφασιστικότητα και κυρίως συλλογικές ενέργειες με ταχύτητα. Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα διαθέτει και την ευελιξία και την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι περιστάσεις. Εάν αισθανόμαστε ότι γυρίζει η σελίδα στην οικονομία και αφήνουμε πίσω μας την κρίση, επιβάλλεται πολιτική βούληση για στόχους, σχεδιασμό και οικονομικό όραμα.
Σε περιβάλλον όμως με αρνητισμό για το άνοιγμα της οικονομίας και την ενεργοποίηση των παραγωγικών της δυνάμεων, οι σχεδιασμοί είναι ασφαλώς δύσκολοι. Για τον λόγο αυτό, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς θεωρεί ότι αναγκαίο πρώτο βήμα είναι πολιτική συναίνεση και εθνική συμφωνία, για την πορεία της οικονομίας μετά την κρίση.
Εάν θεωρήσουμε ως δεδομένη την πολιτική συναίνεση τότε μπορούμε να θεμελιώσουμε και να οικοδομήσουμε όραμα αναβάθμισης της ανταγωνιστικότητας του εθνικού προϊόντος.
Η βιομηχανία πιστεύει ότι μπορεί και πάλι να σύρει το τρένο της οικονομίας εάν βρεθεί σε κατάλληλο οικονομικό αλλά και πολιτικό περιβάλλον».
Τις παραπάνω απόψεις εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός μιλώντας χθες σε σύσκεψη του Δ.Σ. του Συνδέσμου κατά την οποία εξετάστηκαν οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις.

Σύνδεση Μελών