Αθήνα 21 Αυγούστου 2014

                               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παραπέρα καθυστέρηση εφαρμογής της νέας νομοθεσίας για τις αδειοδοτήσεις είναι εις βάρος της προσπάθειας για την ανάπτυξη. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.


Δελτία τύπουΤο απαράδεκτο φαινόμενο να ψηφίζονται νομοθετήματα και να καθίστανται αδύνατη η εφαρμογή τους επειδή επιβάλλονται πρόσθετες διοικητικές πράξεις και υπουργικές αποφάσεις αποτελεί το μεγαλύτερο αντικίνητρο σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας.
Αυτό συμβαίνει και με το νομοσχέδιο περί αδειοδοτήσεων του υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο έπρεπε ήδη να εφαρμόζεται από πολλών ετών.
Η καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του, στην φάση αυτή, όπου η οικονομία είναι σε εκκίνηση ανάπτυξης, θα αποβεί μοιραία και για την αναπτυξιακή πολιτική και για τους στόχους της νέας νομοθεσίας. Το θέμα πρέπει να απασχολήσει το υπουργείο Ανάπτυξης και προσωπικά τον υπουργό κ. Νίκο Δένδια ο οποίος έχει ήδη αποδεχθεί με δηλώσεις του την αναγκαιότητα που επισημαίνουμε.
Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός εξετάζοντας με τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου την εκκρεμότητα στην εφαρμογή της επίμαχης νέας νομοθεσίας για τις αδειοδοτήσεις.

Σύνδεση Μελών