Αθήνα 3 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να μην πληρώνει η οικονομία το κόστος των πολτικών αντιπαραθέσεων. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ Δημήτρη Μαθιού.

Δελτία τύπου

 «Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί στην ανάγκη ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς με διορθώσεις στρεβλώσεων και άνοιγμα των κλειστών κυκλωμάτων της οικονομίας. Η ενέργεια στο σύνολό της και όχι μόνο στην ΔΕΗ αποτελεί ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα και για την προσπάθεια αναβάθμισης της ανταγωνιστικότητας της εθνικής παραγωγής. Όταν λοιπόν γίνεται αντικείμενο υπερβολών και πολιτικών αντιπαραθέσεων οι επιπτώσεις θα είναι άμεσες τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην παραπέρα λειτουργία της οικονομίας. Η απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς είναι αντικείμενο ευθύνης όλων μας».
Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις για το νομοσχέδιο ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος με την προσθήκη ότι: «Η αναστάτωση στην λειτουργία του ενεργειακού συστήματος της χώρας θα έχει κλιμακωτές επιπτώσεις και στην οικονομία και στην κοινωνία».

Σύνδεση Μελών