Αθήνα 11 Απριλίου 2014                                                            

 "Να γυρίσουμε σελίδα στην οικονομία με μήνυμα την έξοδο στις αγορές. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημ. Μαθιού.

Δελτία τύπου

Η οικονομία πρέπει να γυρίσει σελίδα αναζητώντας την πραγματική θέση που της ανήκει στην παγκόσμια κοινότητα.

Η έξοδος στις αγορές που αποτελεί μέγιστο επίτευγμα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά δεν θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στην θετικότατη σημασία που έχει για την ανόρθωση της οικονομίας με έξοδο από την κρίση. 

Πρέπει όλοι μαζί να συστρατευθούμε σε μια προσπάθεια προκοπής του τόπου μας και ανάκτησης του χαμένου εδάφους.

 Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός χαιρετίζοντας εκ μέρους και του Δ.Σ. του Συνδέσμου την αναστροφή της καθοδικής οικονομικής πορείας με την έξοδο στις αγορές.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Μαθιός, οφείλουμε να σταθούμε και στο γεγονός ότι η οικονομία μας συνεχίζει να παρουσιάζει παθογένειες και μειονεκτήματα που έχουν προέλθει τόσο από την κρίση όσο και από την υπερβολική εμπλοκή της με την πολιτική.

Χρέος όλων, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, είναι να απελευθερώσουμε την οικονομία από αγκυλώσεις και στρεβλώσεις  και να αναβαθμίσουμε την ανταγωνιστικότητα της αυξάνοντας τον ρυθμό και τις ευκαιρίες επενδύσεων για την ευημερία της χώρας και, κυρίως, για την επίλυση του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος της ανεργίας.

Ο Σύνδεσμος μας κρίνει ότι, η ανάγκη για αναπτυξιακό χαρακτήρα στην φορολογία με κίνητρα και διευκολύνσεις, η πάταξη της γραφειοκρατίας και ο εκσυγχρονισμός όλων των δομών λειτουργίας του κράτους είναι πολιτικές άμεσης προτεραιότητας είπε τέλος ο κ. Δημ. Μαθιός.


 

Σύνδεση Μελών