"Ικανοποίηση του ΣΒΑΠ για την εξαγγελία μέτρων συμψηφισμού χρέων"

 

 

Δελτία τύπου

Πρώτο φορολογικό κίνητρο ουσίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός την εξαγγελία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για το συμψηφισμό του ΦΠΑ που οφείλουν επιχειρήσεις στο Δημόσιο με τον ΦΠΑ που δικαιούνται να εισπράξουν τονίζοντας ότι, παρεμβάσεις της μορφής αυτής όπως ο συμψηφισμός απαιτούνται για την εξομάλυνση τόσο της αγοράς όσο και των σχέσεων μεταξύ ιδιωτών αφού το μέτρο θα επεκταθεί και στον τομέα αυτό.

Σχολιάζοντας την ουσία της πρωθυπουργικής πρωτοβουλίας ο κ. Μαθιός υπογράμμισε την θετική παρενέργεια στην οικονομία και του δεύτερου μέτρου της κατάργησης των προστίμων που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις, λόγω μη καταβολής ΦΠΑ, που δεν τους είχε πληρώσει το ίδιο το δημόσιο υπενθυμίζοντας ότι, ο συμψηφισμός των χρεών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αποτελεί χρόνιο και πάγιο αίτημα των επιχειρήσεων.

Επεσήμανε, τέλος ο κ. Μαθιός ότι, η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης πρέπει να είναι και ο προάγγελος ικανοποίησης της θέσεως μας όπως και όλων των επιχειρήσεων για συνολικό συμψηφισμό οφειλών μεταξύ ιδιωτικού τομέα και δημοσίου.

 

 

 

Σύνδεση Μελών