Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2014

 

Δελτίο Τύπου

"Οι μεταρρυθμίσεις στις αδειοδοτήσεις έπρεπε ήδη να έχουν γίνει". Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημ. Μαθιού. 

 

«Οι μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης στο θεσμικό πλαίσιο των αδειοδοτήσεων, είναι κατά την άποψη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς το μεγάλο νομοθετικό κενό, που περιέργως έμενε για χρόνια ασυμπλήρωτο στην νομοθεσία και τα κίνητρα για την ανάπτυξη. Ανάπτυξη με το σημερινό γραφειοκρατικό σύστημα στις επενδύσεις και το αρνητικό  κλίμα που προκαλεί η διαφθορά ακριβώς λόγω της πολυπλοκότητας του συστήματος, όχι μόνο δεν πρόκειται να γίνει, αλλά ούτε πρέπει να την συζητάμε. Συνεπώς οι καινοτομίες που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση, ισοδυναμούν με τα θεμέλια πάνω στα οποία μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, αναφερόμενος στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για την αναμόρφωση του συστήματος αδειοδοτήσεων, τονίζοντας ότι όλα τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι στην απολύτως ορθή κατεύθυνση.

Ο κ. Μαθιός πρόσθεσε: «η καθιέρωση της υπεύθυνης δήλωσης πριν την έκδοση στων αδειών και η πιστοποίηση ιδιωτών για τις αδειοδοτήσεις, θα αποδειχθούν κεντρικοί άξονες του νέου μηχανισμού, ο οποίος θα βοηθήσει τις επενδύσεις. Πρόκειται άλλωστε για βασικές προτάσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, μέσα από τις Επιτροπές επεξεργασίας του όλου θέματος, στις οποίες μετείχε και ο Σύνδεσμος μας.

Θα παρακολουθήσουμε με προσοχή τις εξελίξεις, με διάθεση απόλυτης συνεργασίας με το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη μια αναπτυξιακή προσπάθεια με επίκεντρο την βιομηχανία.

 

Σύνδεση Μελών