Η επιμονή στην φορολόγηση ανατρέπει κάθε προσπάθεια για ανάκτηση ρευστότητας.

Δελτία τύπου

Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

«Η αναθέρμανση της οικονομίας είναι αδύνατη χωρίς την απαιτούμενη ρευστότητα και η ρευστότητα είναι επίσης αδύνατη, όταν οι έκτακτες φορολογήσεις προκαλούν ταμειακά προβλήματα στις επιχειρήσεις». Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, αναφερόμενος στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των ακινήτων και πρόσθεσε: «Eίναι αυτονόητο ότι εάν θέλουμε συνέχιση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, ανταγωνιστικότητα και πολύ περισσότερο, επενδύσεις και ανάπτυξη, δεν επιτρέπεται να συνεχίζεται η αντίφαση που προκαλεί η φορολογική πολιτική. Εάν φορολογηθούν οι πάγιες εγκαταστάσεις και τα ακίνητα των βιομηχανικών επιχειρήσεων είναι αδύνατες και οι επενδύσεις αλλά και οι προσπάθειες, για αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας, της εθνικής παραγωγής.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι η εξαίρεση της φορολόγησης των ακινήτων της βιομηχανίας μπορεί να λειτουργήσει ως ουσιαστικό κίνητρο για την παραπέρα συνέχιση της βιομηχανικής δράσης, με προοπτική για την ανάπτυξη.

Ζητούμε από το υπουργείο Οικονομικών να αποδεχθεί ότι η μη επιβολή φόρων στα βιομηχανικά ακίνητα που ισχύει ήδη και για το ειδικό τέλος ακινήτων, θα αποτελέσει βάση για το σχεδιασμό νέων επενδύσεων.

Αθήνα 7 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σύνδεση Μελών