Απαιτούνται «εδώ και τώρα» λύσεις για την ανάπτυξη.

Δελτία τύπου

«Εάν πράγματι θέλουμε να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη με ρυθμό που να δίνει λύσεις ακόμη και στα προβλήματα απασχόλησης,  οι παρεμβάσεις της πολιτείας πρέπει να είναι εδώ και τώρα», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, σε ειδική για το θέμα αυτό συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου, στην οποία μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος.

Ο κ. Μαθιός επεσήμανε μιλώντας ότι όλα τα θέματα που απασχολούν την μεταποίηση της Αττικής, είναι σε εκκρεμότητα καθώς υπάρχουν ακόμη νομοθετικά κενά τόσο  στην πολιτική χορηγήσεως αδειών στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, όσο και στις χωροταξικές ρυθμίσεις που επιβάλλονται προκειμένου  να γνωρίζει η μεταποίηση,  που και πόσα χρόνια μπορεί να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει.

Ο κ. Ευσταθόπουλος παρουσίασε με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες την κινητοποίηση του υπουργείου Ανάπτυξης για την ρύθμιση σοβαρών διαδικαστικών προβλημάτων στην αδειοδότηση, για την τακτοποίηση χωροταξικών εκκρεμοτήτων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του υπουργείου του και τέλος για ενεργοποίηση μηχανισμών χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Στην ίδια συνεδρίαση, που έγινε και η καθιερωμένη κοπή της πίττας του ΣΒΑΠ, παρέστη και ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας που παρουσίασε ειδικό πρόγραμμα συνεργασίας με την βιομηχανία, για την ενίσχυση της προσπάθειας απασχόλησης καλώντας τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της Αττικής να δραστηριοποιηθούν και στον Δήμο του.

Αθήνα 28 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σύνδεση Μελών