Η πολιτεία οφείλει να προστατεύει τον θεσμό των αδειοδοτήσεων.

Δελτία τύπου

«Οι προσπάθειες της κυβέρνησης μέσα από τα ορθής κατεύθυνσης σχέδια του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη να ανατρέψει την γραφειοκρατία στις αδειοδοτήσεις και να απλοποιήσει το καθεστώς, κινδυνεύει να πέσει στο κενό εάν σε όλα αυτά δεν συντονιστεί και η πολιτική χωροταξίας και προστασίας του περιβάλλοντος»

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στα πολύπλοκα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Αττική από την έλλειψη οριστικής μορφής χωροταξικών και πολεοδομικών σχεδίων καθώς και της πολιτικής που διέπει τον θεσμό των επιχειρηματικών πάρκων.

Ο κ. Μαθιός αναφερόμενος σε διαβήματα του Συνδέσμου για τα θέματα αυτά πρόσθεσε: «είναι αδιανόητο από το ένα υπουργείο να χορηγούνται οι νόμιμες άδειες για την λειτουργία βιομηχανικών εγκαταστάσεων και από το άλλο υπουργείο να υποδεικνύεται διακοπή της λειτουργίας των, λόγω αλλαγής της χρήσεως γης. Και ας σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή οι άδειες του υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκονται σε ισχύ. Φαινόμενα αυτού του είδους θα συναντήσουμε σε όλη την Αττική με εξόφθαλμες και απαράδεκτες περιπτώσεις στον Ελαιώνα, στο όρος Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο και στην Ελευσίνα.

Η αντίφαση αυτή μεταξύ της πολιτικής πάταξης της γραφειοκρατίας και της εμπλοκής παράλληλων διαδικασιών από άλλη πολιτική οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο κατέληξε στην δήλωση του ο κ. Δ. Μαθιός.

Αθήνα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σύνδεση Μελών