«Ηχηρό μήνυμα για το αύριο της βιομηχανίας πρέπει να θεωρηθεί η μείωση των παραγγελιών βιομηχανίας κατά 13,8%».

Δελτία τύπου

Δήλωση του πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

«Ο κίνδυνος συρρίκνωσης της βιομηχανικής παραγωγής και κατ΄ επέκταση των δραστηριοτήτων στη βιομηχανία είναι απολύτως ορατός.
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, έχει έγκαιρα ειδοποιήσει Κυβέρνηση και εκπροσώπους κομμάτων για το ενδεχόμενο αυτό, που δυστυχώς περιέχει και κινδύνους για παραπέρα μείωση των θέσεων εργασίας. ».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, αναφερόμενος στα τελευταία στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες προσθέτοντας τα εξής:«Η απάντηση των επιχειρήσεων στην κατάσταση που εμφανίζεται, είναι ότι πρέπει να αντεπιτεθούμε με νέες δράσεις και πολύπλευρες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Μια τέτοια όμως προσπάθεια επιβάλλει την συμπαράσταση της πολιτείας που υποχρεούται να δημιουργήσει περιβάλλον ανάπτυξης και με πολιτική και με συγκεκριμένα μέτρα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, μετά τις εκλογές, το όλο θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο προτεραιότητας της νέας Κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες, μεγάλη πτώση της τάξεως του 13,8% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία σε ετήσια βάση τον περασμένο Φεβρουάριο, έναντι αύξησης 19% που είχε σημειωθεί στην αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

Ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2011 - Φεβρουαρίου 2012 σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2010 -Φεβρουαρίου 2011 υποχώρησε κατά 3,4%, έναντι αύξησης 7% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η μείωση του Γενικού Δείκτη Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία κατά 13,8% τον Φεβρουάριο 2012, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

  1. Στη μείωση του Δείκτη Νέων Παραγγελιών Εγχώριας Αγοράς κατά 21%
  2. Στη μείωση του Δείκτη Νέων Παραγγελιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 8,9%.

Αθήνα 24 Απριλίου 2012

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σύνδεση Μελών