«Να μετατρέψουμε την δημοσιονομική προσαρμογή σε ευκαιρία για ανάπτυξη»

Δελτία τύπου

Δήλωση του πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

«Πρέπει από τώρα να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Είναι ανάγκη να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία και να οργανώσουμε τους δρόμους της ανάκαμψης που θα μας οδηγήσουν στην πολυπόθητη ανάπτυξη αλλάζοντας έτσι το σημερινό σκηνικό της οικονομίας. Στη προσπάθεια αυτή επιβάλλεται να συστρατευτούμε οι επιχειρήσεις, οι επιχειρηματίες, οι πολιτικοί, οι εργαζόμενοι και όλο το διοικητικό σύστημα της χώρας. Η δημοσιονομική προσαρμογή που επιβάλλει εκτός των άλλων η συμφωνία δανειοδότησης, μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία με στόχο την ανάπτυξη».

Επισημαίνοντας τα παραπάνω ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, χαρακτήρισε την νέα δανειακή σύμβαση και την έγκρισή της από την Βουλή, ως γεγονός ιστορικής σημασίας για την χώρα αφού η ορθή εφαρμογή της, όπως είπε, απομακρύνει τουλάχιστον τους ορατούς κινδύνους μιας οικονομικής καταστροφής.

Μένει να δούμε θετικά τις επιπτώσεις, πρόσθεσε ακόμη ο κ. Μαθιός, και να σχεδιάσουμε από τώρα τις δυνατότητες που προσφέρει μια ρεαλιστική πολιτική ανάπτυξης, η οποία ασφαλώς και θα είναι εφαρμόσιμη από τις πρώτες ενδείξεις πρωτογενούς πλεονάσματος στην οικονομίας.
Είναι βέβαιο, κατέληξε ο κ. Μαθιός, ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τη στενότητα ρευστότητας και την αδυναμία ευχερούς χρηματοδότησης της οικονομίας ακόμη και από το τραπεζικό σύστημα, λειτουργούν αρνητικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης αν προσθέσουμε και τα ογκώδη προβλήματα της φορολογικής πολιτικής και των άλλων αντικινήτρων. Όμως δεν πρέπει τα προβλήματα αυτά να ανατρέψουν την βούλησή μας για μια νέα επιχειρηματική εξόρμηση, με σκοπό την ανατροπή των σημερινών αρνητικών δεδομένων. Η ελληνική βιομηχανία και οι δορυφόροι επιχειρήσεις έχουν ιστορικά αποδείξει τον σημαντικό ρόλο τους ως ατμομηχανή της οικονομίας στο δρόμο για ανάκαμψη.

Αθήνα 14 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σύνδεση Μελών