«Είναι ακατανόητη πολιτική αντίφαση η πρόσκληση επενδύσεων και επενδυτών σε ένα περιβάλλον που δεν συντονίζονται οι πολιτικές ανάπτυξης με τις πολιτικές των κρατικών τιμολογίων ενέργειας. ».

Δελτία τύπου

Δήλωση του πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

«Η ακατανόητη και μάλλον προκλητική συμπεριφορά της ΔΕΗ έναντι της βιομηχανίας αρνούμενη να εφαρμόσει της Αρχές Τιμολόγησης και της αποφάσεις της ΡΑΕ και να προσέλθει σε ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο με τους πελάτες της, δυναμιτίζει την προσπάθεια της κυβερνήσεως για αναθέρμανση και ανάπτυξη της οικονομίας. ».

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στην διελκυστίνδα μεταξύ ΔΕΗ και ΡΑΕ για της αυξήσεις των τιμών ρεύματος τονίζοντας ότι, επειδή και ο Σύνδεσμος ταυτίζεται απόλυτα και με της διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των βιομηχανιών υψηλής τάσης και το όλο θέμα αγγίζει και της επιχειρήσεις μέσης τάσης και ζητάμε

    li>ΠΡΩΤΟΝ η ΡΑΕ να μην επιτρέψει στη ΔΕΗ να προβεί σε οποιαδήποτε μονομερή αύξηση των τιμολογίων Μέσης και Υψηλής Τάσης, έως ότου ολοκληρωθεί ο ενδελεχής κοστολογικός έλεγχος της ΔΕΗ και καταστεί έτσι δυνατή η ουσιαστική διαπραγμάτευση των πελατών Μέσης και Υψηλής τάσης με την ΔΕΗ.
  • ΔΕΥΤΕΡΟΝ με αφορμή την εν λόγω επιστολή της ΔΕΗ, να ξεκινήσει η ουσιαστική συζήτηση για τη δημιουργία εθνικού μηχανισμού διαχείρισης και επιμερισμού του κόστους CO2 της ηλεκτροπαραγωγής. Γιατί την ώρα που η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες διακηρύσσουν πως «απανθρακοποίηση δε σημαίνει αποβιομηχάνιση» και λαμβάνουν τα ανάλογα μέτρα, η χώρα παραμένει εντελώς ανοχύρωτη απέναντι στον κίνδυνο.

Αθήνα 11 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σύνδεση Μελών