«Οι πολιτικές παρεμβάσεις στην οικονομία είναι σε βάρος της ανταγωνιστικότητας».

Δελτία τύπου

Δήλωση του πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

«Είναι άστοχο και εντελώς αντιφατικό σε μια περίοδο όπου η εθνική παραγωγή δοκιμάζεται τόσο από την ανταγωνιστικότητα, όσο και από τις φορολογικές υπερβολές της οικονομικής πολιτικής, να επιμένει η Κυβέρνηση στην παράταση καθεστώτων, όπως είναι τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, που επιβαρύνουν υπέρμετρα το εργασιακό κόστος».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στην δημοσίευση στη εφημερίδα της Κυβερνήσεως της υπουργικής απόφασης, για το νέο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Ο κ. Μαθιός πρόσθεσε ακόμη ότι: «Δυστυχώς παραμένουμε σε αντιλήψεις και πολιτικές άλλων εποχών και όχι στην σημερινή συγκυρία, όπου κεντρική προσπάθεια είναι να παραμείνει η εθνική παραγωγή όσο τον δυνατό περισσότερο ανταγωνιστική.
Είναι πράγματι δύσκολο να αντιληφθούμε πως είναι δυνατόν να μιλάμε για επιδόματα στην εργασία, στους κλάδους εκείνους όπου είναι ήδη υπό κατάρρευση, λόγω της φοροεισπρακτικής πολιτικής και των μεγάλων επιβαρύνσεων. Αυτός είναι και ο λόγος όπου ο τομέας της οικοδομής από τα οικοδομικά υλικά μέχρι την χαλυβουργία, την κεραμουργεία, τα πυρίμαχα και δεκάδες άλλους κλάδους, είναι μεταξύ εκείνων που πρωταγωνιστούν σε αποφάσεις για μετανάστευση σε άλλες χώρες που επιβραβεύεται η αναπτυξιακή προσπάθεια και δεν αποδεκατίζονται οι επιχειρήσεις.

Αθήνα 9 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σύνδεση Μελών