Εάν η φορολογική πολιτική δεν γίνει εργαλείο για την ανάπτυξη, η φορολογική μεταρρύθμιση κινδυνεύει να βρεθεί εκτός στόχων.

Δελτία τύπου

Δήλωση του πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

«Βασικός στόχος για την αναθέρμανση της οικονομίας και την πορεία προς την ανάπτυξη, πρέπει να είναι πάντα η προσπάθεια διατήρησης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων που καταφέρνουν να αντέξουν στην κρίση και παραμένουν σε λειτουργία. Αντίθετα ο μόνος τρόπος για να συρρικνωθούν και αφανιστούν είναι μία φοροεισπρακτική πολιτική χωρίς αναπτυξιακή λογική. Δεν αμφισβητούμε την πρόθεση της κυβέρνησης να συνυπολογίσει στην συγκεκριμένη φορολογική μεταρρύθμιση και τις αναπτυξιακές ανάγκες της οικονομίας. Απλώς επισημαίνουμε την σημασία τους». Την τοποθέτηση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στο Δ.Σ. του Συνδέσμου στις εξελίξεις της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Ο κ. Μαθιός πρόσθεσε: «Είναι απαραίτητες οι επισημάνσεις αυτές γιατί είναι αναγκαίο να επιτευχθούν οι στόχοι της φορολογικής μεταρρύθμισης καθώς οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν άλλους τρόπους ενίσχυσης της δράσης τους και όπως είναι γνωστό λειτουργούν σε μία περίοδο έντονης έλλειψης ρευστότητας και στενότητας στην χρηματοδότηση».

Αθήνα 7 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σύνδεση Μελών