Μόνο η πολιτική ανάπτυξης μπορεί να ενισχύσει την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού.

Δελτία τύπου

Η πολιτική περικοπών και μειώσεων σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη κρίση στην οικονομία, που θα φέρει ύφεση στο 6,5%, μπορεί να αντισταθμισθεί από μια πρώτη φάση αναθέρμανσης της οικονομίας. Ο Προϋπολογισμός κινείται ασφαλώς στις υποχρεωτικές κατευθύνσεις που του επιβάλλει η κατάσταση της οικονομίας και οι υποχρεώσεις μας προς το εξωτερικό χρέος. Την δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, αναφερόμενος στα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2013 και πρόσθεσε:

  • Οι συντεταγμένες του προϋπολογισμού είναι δεδομένες. Ωστόσο κάθε φορά που διαπιστώνουμε περικοπές δαπανών και περιορισμό κρατικών εξόδων, θεωρούμε ότι πρόκειται για «συνταγή» που έχει ιδιαίτερη ανάγκη η οικονομία.
  • Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι, η αναπτυξιακή προσπάθεια που επιβάλλετο από πολλά χρόνια και επιβάλλεται στις ημέρες μας, έχει μάλλον καθυστερήσει.
  • Θεωρούμε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έτσι και αλλιώς έχουμε υποχρέωση από την δανειακή συμφωνία να τις εντάξουμε στην οικονομική πολιτική, θα έχουν από εδώ και στο εξής τον ρόλο του μοχλού ανάπτυξης.

Εάν οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα απελευθέρωσης των αγορών δεν προχώρηση άμεσα και παράλληλα με τους στόχους του προϋπολογισμού, τότε θα χαθούν οι θυσίες του λαού με τις περικοπές μισθών και επιδομάτων. Θα χαθούν τα πλεονεκτήματα του χαμηλού εργασιακού κόστους. Θα χαθούν τέλος οι στόχοι του προϋπολογισμού που θα πάρει την μορφή μιας απλής πολιτικής λιτότητας.

Αθήνα 6 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σύνδεση Μελών