Να αποφύγουμε την «ηλεκτροπληξία» της παραγωγής από τις αυξήσεις του ρεύματος.

Δελτία τύπου

Δήλωση του πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

«Είναι τουλάχιστον απαράδεκτη ακόμη και κάθε συζήτηση για επιβάρυνση του κόστους παραγωγής, με αυξήσεις των συντελεστών κόστους, όπως είναι και η ηλεκτρική ενέργεια. Είναι απαράδεκτο, αλλά και αντιφατικό, σε όσα επικαλούνται οι οικονομικοί υπουργοί για στήριξη των επιχειρήσεων στην εξαγωγική τους δράση και την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής παραγωγής.»

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, αναφερόμενος στις διεργασίες που ήδη κορυφώνονται για αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο κ. Μαθιός πρόσθεσε: «Όταν έχουμε μέσα στην τελευταία διετία αυξήσεις στο ρεύμα 25% και επιβαρύνσεις με ειδικούς φόρους στα καύσιμα και στις εισφορές για εναλλακτικές μορφές ενέργειας, οδηγούμε την παραγωγή σε αδυναμία ανταγωνιστικότητας και την αγορά σε νέα «ηλεκτροπληξία» με αλυσιδωτές συνέπειες και στην οικονομία και στον πληθωρισμό και στην κοινωνία.»

«Διερωτώμεθα συνεπώς, εάν πράγματι ισχύει η πολιτική βούληση για πολιτική αναθέρμανση της οικονομίας ή παραμένουμε μόνο στην περιφρούρηση της κρατικής παρουσίας στην οικονομία», επισήμανε τέλος ο κ. Μαθιός.

Αθήνα 5 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σύνδεση Μελών