Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς και τα μέλη του στην πρώτη γραμμή προσφορών και δωρεών για την αντιμετώπιση της πανδημίας

KALYBIA

Ξεκινώντας την ενημέρωσή για την παρουσία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) και των βιομηχανικών επιχειρήσεων-μελών του στο κοινωνικό προσκλητήριο για την αντιμετώπιση της άνισης μάχης με την πανδημία, σας γνωρίζουμε την προσφορά του Συνδέσμου μας, με 2.000 τμχ χειρουργικές μάσκες στο Ιατρικό Κέντρο Καλυβίων, ως κέντρο αναφοράς του κορονοϊού.

Μέλη του ΣΒΑΠ που μας κοινοποίησαν, με επιστολές και δελτία τύπου  τις διαφόρων μορφών δωρεές τους, είναι τα εξής:

 1. Ο Ελληνικός Χρυσός συνέστησε έκτακτο ταμείο αρωγής για να χρηματοδοτήσει τις εξής δράσεις τόσο για την υποστήριξη του υγειονομικού έργου που εκπονεί ο Δήμος Αριστοτέλη, όσο και για την ενίσχυση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα:
 • Δωρεά μιας ψηφιακής φορητής ακτινολογικής μονάδας αξίας 55.000 ευρώ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που θα καλύψει τις άμεσες ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.
 • Δωρεά 6 φορητών παρακλίνιων αναπνευστήρων αξίας 51.300 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ετοιμότητα και την επάρκεια της περιοχής σε καίριο ιατρικό εξοπλισμό.
 • Αγορά και διάθεση στο Υπουργείο Υγείας 1.000 προστατευτικών ασπίδων προσώπου για τα νοσοκομεία ΓΝΧ Πολυγύρου και ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για προηγμένο εξοπλισμό που κατασκευάζεται με την καινοτόμο μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing), εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα ασφάλειας για τους επαγγελματίες της υγείας στους ευαίσθητους χώρους των νοσοκομείων.
 • Δωρεά 20.000 ευρώ προς τον ειδικό λογαριασμό που έχει ενεργοποιήσει το Υπουργείο Υγείας για την έκτακτη επιχορήγηση του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), προκειμένου να διατεθεί για την αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας αναγκαίων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου Covid-19.
 • Δωρεά 10.000 ευρώ προς τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), προκειμένου να διατεθούν για τη στήριξη των δομών υγείας στην Θεσσαλονίκη.
 • Δωρεά ύψους 10.000 ευρώ για τις απολυμάνσεις όλων των σχολείων του Δήμου και άλλων δημοτικών και δημόσιων κτηρίων, όπως ΚΕΠ, Πυροσβεστική και γυμναστήρια.
 • Δωρεά ύψους 10.000 ευρώ στην Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση του Δήμου Αριστοτέλη «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ», που υλοποιεί την διανομή μέσων ατομικής προστασίας σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου και λειτουργεί τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι». Μέρος του ποσού αυτού θα διατεθεί, επιπλέον, για τον εφοδιασμό των συνεργείων καθαριότητας του Δήμου Αριστοτέλη με εξοπλισμό ατομικής προστασίας.
 • Πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω υπηρεσιών γενικού ιατρού, το οποίο ήδη προσφέρεται από την Ελληνικός Χρυσός για τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων.
 • Διαρκής συντονισμός με το Κέντρο Υγείας στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής, για την παρακολούθηση των αναγκών του, και εφοδιασμός του με αναλώσιμα υλικά ατομικής προστασίας.
 1. Η Kamaridis Global Wire επέλεξε την οδό της οικονομικής προσφοράς ώστε η αξιοποίηση να είναι στην διάθεση και στις αποφάσεις του φορέα. Επέλεξε συγκεκριμένα να διαθέσει ποσό 50.000 ευρώ για την κάλυψη μέρους κόστους αναγκών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο υπουργείο Υγείας. Η Kamaridis Global Wire παρακολουθεί τις εξελίξεις των αναγκών με σκοπό την συμμετοχή της.
 1. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών και Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ) μας ανακοίνωσε ότι ο Όμιλός L’Oréal, προχώρησε στην υλοποίηση ενός Πανευρωπαϊκού Προγράμματος Αλληλεγγύης με στόχο την υποστήριξη φορέων που μάχονται κατά του κορονοϊού. Νοσοκομεία, γιατροί και φαρμακεία, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας μείωσης του ρυθμού μετάδοσης του κορονοϊού. Διανομείς τροφίμων, που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των καταναλωτών. Μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που είναι αφοσιωμένοι στην καταπολέμηση της ανασφάλειας και τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζονται υποστήριξη.Η L’Oréal Hellas μέλος Δ.Σ. του ΠΣΒΑΚ συμμετέχει ενεργά σε αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αλληλεγγύης του Ομίλου L’Oréal, υλοποιώντας τα παρακάτω μέτρα στήριξης στη χώρα μας:
 • Αλληλεγγύη προς τις Υγειονομικές Αρχές, το Προσωπικό Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης και το προσωπικό των Φαρμακείων: Τα εργοστάσια του Ομίλου, τα οποία είχαν ήδη ξεκινήσει να παράγουν αντισηπτικό χεριών πριν από λίγες εβδομάδες, θα εντείνουν την παραγωγή τους, για να παρέχουν σημαντικές ποσότητες αντισηπτικού μέσα τις επόμενες εβδομάδες και να στηρίξουν τις ανάγκες των Γαλλικών και Ευρωπαϊκών υγειονομικών αρχών. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής και μόλις τα εργοστάσιά μας παραδώσουν τα σχετικά προϊόντα, η La Roche-Posay θα εξοπλίσει με αντισηπτικά χεριών συνεργαζόμενα νοσοκομεία, συνεργαζόμενα φαρμακεία και ιατρούς στην Ελλάδα. Οι φορείς και οι επιχειρήσεις αυτές είναι στην πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στον κορονοϊό και μάχονται καθημερινά να μας προστατεύουν και να μειώσουν το ρυθμό μετάδοσης της πανδημίας.
 • Αλληλεγγύη προς τους διανομείς τροφίμων: H Garnier θα προμηθεύσει και θα διανείμει δωρεάν εκατομμύρια τεμάχια αντισηπτικών χεριών σε όλους τους Ευρωπαίους διανομείς τροφίμων με τους οποίους συνεργάζεται, ώστε οι εργαζόμενοί τους, που εργάζονται αδιάκοπα για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των καταναλωτών, να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Στην Ελλάδα, η Garnier θα δωρίσει αντισηπτικά χεριών σε εργαζόμενους στα συνεργαζόμενα σουπερμάρκετ, μόλις τα εργοστάσιά μας παραδώσουν τα σχετικά προϊόντα.Το Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αλληλεγγύης του Ομίλου, έχει τη στήριξη και του Ιδρύματος L’Oréal, που αποφάσισε να προσφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ σε συνεργαζόμενους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που είναι μάχονται για την καταπολέμηση της ανασφάλειας. Η δωρεά αυτή θα βοηθήσει αυτούς που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, να πολεμήσουν τον κορονοϊό και να αντισταθούν στις συνέπειες αυτής της επιδημίας. Αυτές οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, τις οποίες θα υποστηρίξει κατά τη διάρκεια της χρονιάς το Ίδρυμα L’Oréal, θα λάβουν επίσης και μια σειρά από είδη υγιεινής (αφρόλουτρα και σαμπουάν) και αντισηπτικά χεριών για να προσφέρουν στους κοινωνικούς λειτουργούς, τους εθελοντές και τα προστατευόμενα μέλη τους.
 1. Η ΓΙΩΤΗΣ για τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας, με αίσθημα ευθύνης προέβη στη δωρεά προς το Υπουργείο Υγείας 20 σύγχρονων αναπνευστήρων, προσθήκη στο εξοπλισμό Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Ελλάδας, στηρίζοντας το δύσκολο έργο των υγειονομικών αρχών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
 1. Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ προσέφερε 400.000 ευρώ για δωρεές σε νοσοκομειακό εξοπλισμό και αναλώσιμα ενισχύοντας έτσι το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) με προηγούμενη συνεννόηση, με τους αρμόδιους φορείς.
 1. H ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ- PHILIP MORRIS παρέδωσε στο νοσοκομείο Σωτηρία 19 αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας για τον εξοπλισμό νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και Πανεπιστημιακής Πνευμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου. Οι 19 αναπνευστήρες ήταν μέρος της δωρεάς του Ομίλου. Θα παραδοθούν άλλοι 31. Οι, συνολικά, 50 αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας μαζί με 250.000 μάσκες, είναι η προσφορά υλικού προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Παράλληλα οι, ανά την Ελλάδα, εργαζόμενοι της εταιρείας συνδράμουν τους κατά τόπους δήμους, στην εφαρμογή του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι.
 1. Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την ΑΑΔΕ ανέλαβε τη δωρεάν παραγωγή αντισηπτικών διαλυμάτων για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του συστήματος, σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Η παρασκευή των αντισηπτικών διαλυμάτων θα γίνει σε εργοστάσια παραγωγής των εταιρειών-μελών της ΠΕΦ, που διαθέτουν τη σχετική άδεια, χρησιμοποιώντας τις ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, που βρίσκονται υπό τη διαχείριση των Τελωνειακών Αρχών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα και τον κόσμο, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία βρίσκεται κοντά στους ασθενείς, στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, στο προσωπικό υποστήριξης, στους φαρμακοποιούς και στην κοινωνία, που αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη – σε παγκόσμιο επίπεδο – κατάσταση.

                                                                                               

   Η συνεργασία μας και με το ΕΒΕΠ

Λόγω της στενής μας συνεργασίας και συμπαράταξης μας στον πόλεμο με την πανδημία και με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως το Ε.Β.Ε.Π. σε συστράτευση με το Υπουργείο Υγείας και μαζί με τις επιχειρήσεις - μέλη του δίνει επίσης «μάχη» κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα το Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. αποφάσισε την οικονομική στήριξη του ΕΟΔΥ με κατάθεση, του ανώτατου δυνατού ποσού, στον ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας.

Θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες ενέργειες σε γηροκομεία και ορφανοτροφεία της περιοχής ευθύνης του.

Επιπροσθέτως, το Ε.Β.Ε.Π. προχωρά στην αγορά ειδών προσωπικής υγιεινής, που θα διανεμηθούν δωρεάν στις εν λειτουργία επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πειραιά, Νήσων και Δυτικής Αττικής, των κλάδων τροφίμων, χονδρεμπορίου, βιομηχανίες, μηχανουργεία, ναυπηγεία, αποθήκες εφοδιασμού πλοίων και logistics, καθώς και σε δημόσιες υπηρεσίες.