Ο ΣΒΑΠ συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση  για το υψηλό ενεργειακό κόστος που συνεχίζει να πιέζει τη μεταποιητική βιομηχανία στην Ελλάδα.

Οι παρεμβάσεις του Προέδρου του ΣΕΒ, Σπύρου Θεοδωρόπουλου, και του Προέδρου της «Ελληνικής Παραγωγής» & ElvalHalcor, Μιχάλη Στασινόπουλου, ανέδειξαν με σαφήνεια αυτό που βιώνουν καθημερινά οι επιχειρήσεις: το ακριβό ρεύμα αφαιρεί ανταγωνιστικότητα, έργα και συμβόλαια από τις ελληνικές βιομηχανίες.

Με φόντο τις εξελίξεις στη Γερμανία –όπου προωθείται βιομηχανικό τιμολόγιο στα 50 €/MWh– η ανάγκη για ένα αντίστοιχο, άμεσα εφαρμόσιμο σχήμα στην Ελλάδα γίνεται ακόμη πιο επείγουσα.

Ο ΣΒΑΠ στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που δημιουργεί ισότιμους όρους ανταγωνισμού, μειώνει τα εμπόδια για τις επιχειρήσεις και ενισχύει πραγματικά τη βιομηχανική παραγωγή της Αττικής και της χώρας.

 _

20251107 111847 002