Επιστολή προς Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης 8.2.2017
Αθήνα 8 Φεβρουαρίου 2017
Προς τον
Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης
Κύριοι,
Πληροφορηθήκαμε από τα μέλη μας ότι έχει δημιουργηθεί Εθνικό Μητρώο Παραγωγών Συσκευασιών στο οποίο κάποιοι πρέπει να καταχωρηθούν έως τις 9 Φεβρουαρίου 2017.
Επισκεφτήκαμε την ιστοσελίδα σας αλλά δεν μπορούμε να διευκρινίσουμε ποια από τα μέλη μας είναι υπόχρεα να εγγραφούν στο μητρώο. Επικοινωνήσαμε με μία από τις διαχειριστικές εταιρείες συσκευασιών (Ε.Ε.Α.Α.) και με βάση τα λεγόμενά τους ουσιαστικά όλοι όσοι παράγουν κάποιο προϊόν ή εισάγουν κάποιο προϊόν είναι υπόχρεοι να συμβληθούν μαζί τους (ή με κάποια άλλη διαχειριστική συσκευασιών) και στη συνέχεια να εγγραφούν και στο Ε.Μ.Π..
Μέλη μας που επικοινωνήσανε μαζί σας μας είπανε πως επιβεβαιώσατε τα λεγόμενα της Ε.Ε.Α.Α.. Τα μέλη μας αυτά ήταν ήδη συμβεβλημένα με την Ε.Ε.Α.Α. και προσπάθησαν να εγγραφούν στο μητρώο σας. Οι κλάδοι παραγωγής τους όμως δεν αναφέρονται στην ιστοσελίδα σας ενώ αν κάποιος εγγραφεί έστω σε κάποιον πλησιέστερο στο δικό του κλάδο στην συνέχεια αντιμετωπίζει πρόβλημα στη δήλωση των ΚΑΔ του όπου υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες αλλά όχι όλες. Παρόλα αυτά η υπηρεσία σας τους προτρέπει να εγγραφούν με οποιοδήποτε τρόπο.
Τα παραπάνω χρειάζονται άμεση διευκρίνιση εκ μέρους σας γιατί έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους.
Έως ότου δοθούν διευκρινήσεις παρακαλούμε όπως δώσετε μία εύλογη παράταση τουλάχιστον 1 μηνός ώστε να ενημερωθούν τα μέλη μας και εσεις να φτιάξετε το σύστημά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθούν παρερμηνείες και λάθος εγγραφές.
Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Μαθιός