Η εξωστρέφεια δεν είναι μόνο κατεύθυνση για την παραπέρα εκβιομηχάνιση της χώρας αλλά και βασικός προσανατολισμός της εθνικής μας παραγωγής στην προσπάθεια να προσελκύσουμε επενδύσεις και να αξιοποιήσουμε τις προσφερόμενες ευκαιρίες 2.8.2019

                                                                                                                                                                         Αθήνα 2 Αυγούστου 2019

                                                    

                                                                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η εξωστρέφεια δεν είναι μόνο κατεύθυνση για την παραπέρα εκβιομηχάνιση της χώρας αλλά και βασικός προσανατολισμός της εθνικής μας παραγωγής στην προσπάθεια να προσελκύσουμε επενδύσεις και να αξιοποιήσουμε τις προσφερόμενες ευκαιρίες, κατά την έξοδό μας από την κρίση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη με αντικείμενο συζήτησης την σημασία της οικονομικής διπλωματίας ως μηχανισμού στήριξης και των εξαγωγών της βιομηχανικής μας παραγωγής.

Παρουσιάζοντας 13 σημεία αναγκαίας στήριξης της εξωστρέφειας, από την οικονομική διπλωματία του υπουργείου Εξωτερικών, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη διευκολύνσεων της κινητικότητας παραγόντων και τεχνοκρατών και Τρίτων χωρών στην Ελλάδα ώστε οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες να στερεωθούν ακόμη περισσότερο στην διεθνή αγορά.