Ο κ. Δημήτρης Μαθιός στο «τιμόνι» της Διοίκησης του ΣΒΑΠ για ακόμα μια τριετία 7.5.2019

 

Με την εκλογή της νέας Διοίκησης του ΣΒΑΠ υπό τον κ. Δημήτρη Μαθιό έκλεισαν οι διήμερες εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΒΑΠ στα πλαίσια της οποίας οργανώθηκαν και εκδηλώσεις για τις «ημέρες θάλασσας 2019» που πραγματοποιούνται την τρέχουσα εβδομάδα στον Πειραιά.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης

«Την ανάγκη να αναπτυχθεί όσο το δυνατόν ευρύτερος διάλογος με την πολιτεία και όλο το πολιτικό φάσμα του τόπου ώστε μια νέα εκβιομηχάνιση της χώρας να αποτελέσει πολιτικό και οικονομικό στόχο εθνικού σκοπού ώστε η βιομηχανία να αυξήσει την συμμετοχή της στο ΑΕΠ από το 8% στο 12% υποστήριξαν στις ομιλίες τους, κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΣΒΑΠ, ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Μαθιός και οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Νικόλαος Καραγεωργίου και Ιωάννης Καρακάσης.

Ο κ. Μαθιός υποστήριξε ότι η βιομηχανία παραμένει μοχλός ανάπτυξης και η οικονομία είναι δυνατόν να ανακάμψει και να ανταμώσει θετικά σημεία προόδου μέσα από την εξωστρέφειά της και την προσαρμογή της στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

Επεσήμανε ότι, η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις θα πρέπει να περιορίζονται στον χώρο του κοινοβουλίου και να μην παρεμβάλλονται στην οικονομία δεδομένων των απαιτήσεων που έχει για προσέλκυση επενδύσεων και διακρατικές συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα.

Εστίασε, αναφερόμενος στα προβλήματα της οικονομίας την ανάγκη προσοχής της πολιτείας στην αξιοπιστία της χώρας μετά την έξοδο από το μνημόνιο, ώστε ως οικονομία να αποκτήσουμε την δυνατότητα μεγαλύτερης αυτοδιαχείρισης και περισσότερων πολιτικών επιλογών και στόχων.

Η Γενική Γραμματέας κ. Μαίρη-Ανν Βελλή παρουσίασε στοιχεία από τα πεπραγμένα του 2018, επικεντρώνοντας τις αναφορές της σε συγκεκριμένα διαβήματα για την βελτίωση της λειτουργικότητας των βιομηχανιών της Αττικής – Πειραιώς.

Οι Αρχαιρεσίες

Οι εργασίες της ΓΣ έκλεισαν με τις αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, στις οποίες πλειοψήφησε η πρόταση του ΔΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Μαθιό.