Να μην μετατραπεί η φοροεπιδρομή του 2016 σε αγώνα δρόμου μεταξύ κράτους και τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού. 3.12.2015

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να μην μετατραπεί η φοροεπιδρομή του 2016 σε αγώνα δρόμου μεταξύ κράτους και τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

 

 

 

Όταν μιλάμε για ανάπτυξη απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εμπιστοσύνη μεταξύ επενδυτών και επιχειρηματικής κοινότητας με την πολιτεία και την πολιτική που εκφράζει η κυβέρνηση. Όταν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο προϋπολογισμού ως οδηγός για το φορολογικό περιβάλλον είναι ακατανόητο να παρεμβάλλονται απρόβλεπτοι σχεδιασμοί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για αύξηση των δημοτικών τελών.

Η κυβέρνηση πρέπει να έλθει σε συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τις ανάγκες της οικονομίας και την σημασία που έχει  από την μια το ψυχολογικό επιχειρηματικό περιβάλλον και από την άλλη οι συνθήκες που καλούνται επενδυτές και επιχειρηματίες να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της κυβέρνησης και στις ανάγκες τις οικονομίας.

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αντιδρώντας, εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου, στις διαρροές και στα σενάρια που κυκλοφορούν και δεν διαψεύδονται για προγραμματισμό αυξήσεως των Δημοτικών τελών και προσέθεσε « Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αντιληφθεί τον ρόλο της στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας και να μην περιορίζει την πολιτική της στις δικές της προτεραιότητες.»  

 

Σύνδεση Μελών