Αποφασιστικότητα, τόλμη και κυρίως αποτελεσματικότητα έχει ανάγκη η οικονομία και αυτή πρέπει να είναι η βάση της φιλοσοφίας της νέας οικονομικής πολιτικής 22.9.2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αποφασιστικότητα, τόλμη και κυρίως αποτελεσματικότητα έχει ανάγκη η οικονομία και αυτή πρέπει να είναι η βάση της φιλοσοφίας της νέας οικονομικής πολιτικής. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού με αφορμή την συγκρότηση της νέας Κυβέρνησης και την διανομή των υπουργείων.

Δελτία τύπου«Η μεγάλη συσσώρευση επενδυτικών, επιχειρηματικών και ιδίως παραγωγικών και εξαγωγικών υποθέσεων στα οικονομικά υπουργεία εδώ και ένα χρόνο περίπου δημιουργεί αξεπέραστο τέλμα στην οικονομία και αποτελεί το κορυφαίο πρόβλημα προς το οποίο οφείλει να στρέψει τη προσοχή της η οικονομική πολιτική.
Υποθέσεις που συνδέονται με επενδύσεις και παραγωγικές δράσεις ασφυκτιούν σε αρμόδια υπουργεία λόγω αδράνειας που προκλήθηκαν από τις συνεχείς πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών.
Η κατάσταση αυτή μαζί με τις εκκρεμότητες στη προώθηση επιχειρηματικών σχεδίων λόγω της έλλειψης Επιτροπών και άλλων μηχανισμών προώθησης τους, αδρανοποιούν μεγάλο μέρος της επιχειρηματικής δράσης και επιβαρύνουν το επιχειρηματικό κλίμα.
Πρώτη μέριμνα της νέας Κυβέρνησης πρέπει να είναι η αποσυμφόρηση της κατάστασης αυτής με την ενεργοποίηση όλων εκείνων των διαδικασιών που παρέμειναν αδρανείς τουλάχιστον για το τελευταίο τρίμηνο. Από εκεί και πέρα επιβάλλεται όπως μέσω διαλόγου να ιεραρχηθούν τα προβλήματα της επιχειρηματικής αγοράς και να προωθηθούν λύσεις που θα απορροφήσουν όσο είναι δυνατόν την έλλειψη ρευστότητας και τις παρενέργειες από το τρίμηνο των capital controls.»
Τα παραπάνω αποτελούν τα βασικά σημεία εισήγησης του πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού προς το Δ.Σ. του Συνδέσμου ενόψει των διαβημάτων που προετοιμάζονται σε συνδυασμό με τον κύκλο επαφών στην νέα Κυβέρνηση.

Σύνδεση Μελών