Η οικονομία ασθενεί, η βιομηχανία καταρρέει. Ελάτε να βρούμε τις λύσεις με διάλογο. Η επιχειρηματική κοινότητα έχει λύσεις. 02.09.2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η οικονομία ασθενεί, η βιομηχανία καταρρέει. Ελάτε να βρούμε τις λύσεις με διάλογο. Η επιχειρηματική κοινότητα έχει λύσεις.» Αγωνιώδης πρόσκληση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού προς τα πολιτικά κόμματα εν όψει εκλογών.

Έκκληση προς κάθε πολιτική παράταξη, τους αρχηγούς κομμάτων, την υπηρεσιακή κυβέρνηση και την Διοίκηση έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός για  επειγούσης μορφής διάλογο με τις παραγωγικές τάξεις προκειμένου να διαμορφωθούν τα προγράμματα των διεκδικητών της εξουσίας στις πραγματικές και όχι τις θεωρητικές ανάγκες της οικονομίας.  

«Ο δείκτης οικονομικού κλίματος, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του,  κατέγραψε ελεύθερη πτώση στις 75,2 μονάδες γυρνώντας στα χαμηλά του 2009 που κατέβηκε στις 74,5 μονάδες. Ο δείκτης οικονομικής συγκυρίας, μετρήσεων του ΙΟΒΕ, υποχώρησε στις 81,3 μονάδες από τις 90,7 μονάδες τον Ιούνιο λόγω capitalcontrols. Ο δείκτης PMI για τον τομέα της μεταποίησης τον μήνα Αύγουστο έπεσε στις 39.1 μονάδες τον από το επίπεδο των 50.0 μονάδων.  

Ο παραγωγικός ιστός, στην δευτερογενή παραγωγή, αποσυντίθεται καθώς συρρικνώνονται ή βγαίνουν εκτός λειτουργίας μεταποιητικές μονάδες που συγκροτούν την βαριά βιομηχανία αλλά ταυτόχρονα  συγκρατούν τις βιομηχανικές θέσεις εργασίας.

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να φύγουμε από την θεωρία και να δούμε την αλήθεια για τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας. Ας ξεκινήσουμε από την αποκατάσταση διαλόγου που, επί της ουσίας, έχει διακοπεί ώστε η νέα κυβέρνηση να έχει στα χέρια της λύσεις που πηγάζουν από την εμπειρία των επιχειρήσεων και να κατατάξει προβλήματα και λύσεις σε την σωστή προτεραιότητα».

 

«Λύσεις υπάρχουν αν παράλληλα υπάρχει πολιτική βούληση, αποφασιστικότητα και πολιτική τόλμη» κατέληξε, στις δηλώσεις του, ο κ. Δημήτρης Μαθιός. 

Σύνδεση Μελών