Η οικονομία δεν έχει πλέον τις αντοχές να σηκώνει τα πολιτικά φορτία συνεχών εκλογικών και ιδίως κομματικών αναμετρήσεων. 25.08.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η οικονομία δεν  έχει πλέον τις αντοχές να σηκώνει τα πολιτικά φορτία  συνεχών εκλογικών και ιδίως κομματικών αναμετρήσεων». Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής- Πειραιώς  κ. Δημήτρη Μαθιού.

Η χώρα και πολύ περισσότερο η οικονομία ενώ μετράει τις επιπτώσεις από τα πλήγματα  των capitalcontrols, της  έλλειψης ρευστότητας και των κενών στην διακυβέρνηση  καλείται τώρα να αφομοιώσει άλλη μία προεκλογική περίοδο με όλες τις προεκτάσεις της, μετά τις  εκλογές,  από τυχόν αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης αλλά και ενημέρωσης των νέων υπουργών.

Αν αθροίσουμε αυτήν την χρονική περίοδο έχουμε νέο εμπάργκο για την οικονομία που θα περάσει το εξάμηνο  έστω και  την επομένη των εκλογών, όπως ευχόμαστε, αν σχηματισθεί κυβέρνηση.

 Τα προβλήματα της οικονομίας και ειδικότερα της βιομηχανίας μεγεθύνονται καθώς χρονίζουν πλέον παρεμβάσεις που θεωρούνται αναγκαίες ακόμη και για την σημερινή χαμηλή απόδοση της παραγωγής.

Νομοσχέδια  και πολιτικές για κίνητρα επενδύσεων, για γραφειοκρατία, για εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων μαζί με διωγμό παραγωγικών μονάδων όπως το συγκρότημα χρυσού στις Σκουριές προκαλούν αμηχανία έως  επιχειρηματικό αρνητισμό με όλες τις επιπτώσεις στην ανεργία και κατ επέκταση στην κοινωνία.

Επιβάλλεται μετάβαση της  οικονομικής πολιτικής σε επίπεδο εθνικής συμφωνίας  μεταξύ  όλων των πολιτικών αρχηγών και των παρατάξεων  καθώς και μέτρα προτεραιότητας ώστε να αναθερμανθεί  η επιχειρηματικά αγορά και να επανέλθουν οι προσδοκίες.

 

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς σχολιάζοντας την θέση των επιχειρήσεων της μεταποίησης ενόψει των εκλογών και εμπρός στην νέα οικονομική περίοδο που ξεκινάει  εντός του Σεπτεμβρίου ταυτόχρονα με την ένταση της προεκλογικής περιόδου.  

Σύνδεση Μελών