Αδιαπραγμάτευτη πρέπει να είναι και η ανάπτυξη της χώρας με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού. 31.07.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αδιαπραγμάτευτη πρέπει να είναι και η ανάπτυξη της χώρας με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

«Είναι αντιφατική έως περίεργη, για να μην πούμε ύποπτη, πολιτική σκοπιμότητα η συνεχής αναφορά στην ανάγκη ανάπτυξης όταν έχουμε κενό αναπτυξιακής νομοθεσίας από τον Απρίλιο του 2014 και ο διάλογος για την συμπλήρωση του κενού είναι από αναποτελεσματικός έως ανύπαρκτος. Η διαπίστωση ότι ο αναπτυξιακός νόμος του 2011 που έληξε πρέπει να συμπληρωθεί αν όχι να ξαναγραφεί μένει στα χαρτιά πάνω από ένα χρόνο και αυτό δεν λέγεται πολιτική αλλά κουβέντα για την κουβέντα. Η ανάπτυξη για την χώρα πρέπει να αποτελέσει εθνική  αδιαπραγμάτευτη πολιτική. Στο πλαίσιο της οποίας με ξεχωριστό κεφάλαιο πρέπει οι μεταποιητικές επιχειρήσεις της Αττικής να απεμπλακούν από αγκυλώσεις-αντικίνητρα που απαγορεύουν και τον εκσυγχρονισμό τους».

 

Τις θέσεις αυτές παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός κατά την προετοιμασία του Συνδέσμου για σειρά διαβημάτων με στόχο την ανάγκη διαμόρφωσης και εφαρμογής του νέου αναπτυξιακού νόμου που εκκρεμεί από τον Απρίλιο του 2014.     

Σύνδεση Μελών