Οι εξαγωγές, οι εισαγωγές και τα εμπορεύματα δεν μπορούν να σαπίζουν στα λιμάνια. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού. 21.07.2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εξαγωγές, οι εισαγωγές και τα εμπορεύματα δεν μπορούν να σαπίζουν στα λιμάνια. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

Την ανάγκη να αποκατασταθεί και εντός της ημέρας με έκτακτο μηχανισμό συνεργασίας Τραπεζών και διοικητικών υπηρεσιών το σύστημα παραλαβής των χιλιάδων κοντέϊνερ που παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά και σε άλλους χώρους εκτελωνισμού ώστε να απεγκλωβιστούν οι εισαγωγές, οι εξαγωγές και να επανέλθει η παραγωγή επισήμανε σε διαβήματά του ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρη Μαθιός τονίζοντας «Κάθε ημέρα που περνάει εκτός συμφωνίας, εκτός πλήρους λειτουργίας του Τραπεζικού συστήματος και αδρανοποίησης της παραγωγής προστίθενται τεράστια οικονομικά βάρη στην οικονομία. Προς τούτο, επιβάλλεται άμεση κυβερνητική παρέμβαση εκτάκτων συνθηκών για την αποκατάσταση της λειτουργίας της οικονομίας».

 

Ο κ. Μαθιός ζήτησε, με κατεπείγουσα εγκύκλιο προς τα μέλη του,  να αποτυπώσουν σε σημειώματα τα προβλήματα για να καταγραφούν και να υποβληθούν στα αρμόδια υπουργεία.  

 

Σύνδεση Μελών